9. jun 2021.9. jun 2021.
Kanalizacija i gasifikacija u prioritetu

Kanalizacija i gasifikacija u prioritetu

Ključne odluke, danas održane redovne, desete sednice Skupštine opštine Bogatić vezane su za energetsku efikasnost. Reč je o usvajanju predloga Odluke o Programu gasifikacije naselja na teritoriji opštine Bogatić i izbor strateškog partnera, potom predlogu Odluke o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske efikasnosti i predlogu Pravilnika o sufinansiranju mera energetske efikasnosti.
Obrazloženja ovih tačaka dnevnog reda je dao zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović, ističući opredeljenost da se po ovim pitanjima radi brzo i efikasno. On je u prvi plan stavio završetak poslova oko kanalizacione mreže i gasifikacije naselja, jer od rešenja tih pitanja u mnogome zavisi dolazak investitora, domaćih ili stranih, svejedno, što je krajnji cilj, kao i veće zapošljavanje, što je jednako u vezi, objasnio je Teodorović.
Kad je gasifikacija u pitanju, kao partner odabrano je Javno preduzeće Srbija-gas. Oni će biti kompletni finansijeri posla, počev od izrade projekta do izvođenja konkretnih radova na terenu. Teodorović je naglasio da bi pojedinačno priključenje na gasovod koštalo između 600 i 700 eura, a osim pojedinačno domaćinstava, gas mogu koristiti i privredni subjekti, objasnio je on.
Kad se radi o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske efikasnosti, za te namene budžetom je opredeljeno dva miliona dinara.
Posle kraće rasprave usvojen je i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Bogatić, budući da je došlo do znatnih izmena u prihodima, a odbornici su dali svoju saglasnost i na sve ostale tačke današnjeg dnevnog reda, a bilo ih je ukupno 19.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa