10. jun 2021.10. jun 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Vakcinacija u subotu na Starom gradu

Zavod za javno zdravlje Šabac, Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić" i bič bar "Bora Bora" u subotu od 16.00 do 19.00 časova na Starom gradu organizuju akciju vakcinacije. Cilj je da se poveća broj mladih do 30 godina koji su vakcinisani, ali mogu se javiti i svi ostali građani.

-Akcija "Pobedimo koronu" je izuzetno važna. Broj pozitivnih na virus se smanjuje, dok porast vakcinisanih raste. Na nivou Šapca smo došli do 50 odsto građana koji su primili prvu dozu vakcine, a oko 40 odsto je dobilo obe doze. Na akciju u subotu mogu doći svi mladi, ali i svi koji se osećaju mladi. Niko neće biti vraćen, jer nam je cilj da što veći broj stanovništva vakcinišemo, rekao je dr Nebojša Sofranić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje.

Građani će u subotu moći da biraju između "Sinofarm" i "Fajzer" vakcine, a naročito je bitna "Fajzer" jer nju mogu primiti i mladi već od 16 godina.

-Cilj naše akcije je da smanjimo posao doktorima, a napravimo što više posla ugostiteljima. Pozivam sve i mlade i starije da u subotu dođu da se vakcinišu. Lokal "Bora Bora" će častiti piće svakog ko se taj dan vakciniše. Van toga ćemo napraviti i jednu žurku za sve oni koji su inače vakcinisani na teritoriji Šapca, rekao je Miloš Živanović, menadžer "Bora Bora".

Foto: Glas Podrinja


Akciju podržava i Kancelarija za mlade Grada Šapca, kojoj ovo nije prvi put je uključena u ovakve aktivnosti.

-Kancelarija za mlade Grada Šapca je i ranije učestvovala u aktivnostima koje su se odnosile na poziv građanima, kako starijim tako i mladim, da se vakcinišu i da što pre izađemo iz ovog teškog vremena pandemije. Želimo da pozovemo mlade da dođu u subotu na Strari grad da se vakcinišu, da se što pre vratimo normalnom životu, pozorištu, sporstkim događajima, putovanjima... Da vratimo osmeh i zagrljaje kolektivnim imunitetom, rekla je Mirjana Janjić, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Juče su na novio Šapca registrovana samo dva nova pozitivna slučaja Kovida 19 na teriotoriji Šapca, a trenutno je aktivno obolelo 37 osoba.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa