11. jun 2021.11. jun 2021.
foto: Beta

foto: Beta

Ispaljene 63 rakete na teritoriji Mačvanskog okruga

Na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga jutros su ispaljene 63 protivgradne rakete, saznajemo u Meteorološkom radarskom centru Valjevo. Rezultat dejstvovanja je razbijanje velikih gradonosnih oblaka iz kojih je padala sugradica, odnosno sitan grad u uskom pojasu Jevremovca, Maova i Varne. Šteta na usevima nije prijavljena.

Protivgradne rakete sada se ispaljuju automatski, a Sektor za odbranu od grada za ovaj deo Srbije nalazi se u Meteorološkom radarskom centru Valjevo (Blizonje). Gradonosni oblaci jutros su dolazili sa Fruške Gore i išli su ka jugu Srbije. Rakete ka njima su počele da se ispaljuju oko 5.00 sati jutros i dejstvovanje je trajalo gotovo dva sata.

Rakete ne smeju da se ispaljuju iznad samog grada, zbog guste naseljenosti, ali su reagovale sve stanice okolo. Šabac ima 12 protivgradnih stanica sa po 9 raketa. Grad Šabac je kupio dodatnih 66 protivgradnih raketa.

Nadležni u Meteorološkom radarskom centru Valjevo trenutno se nalaze na terenu i popunjavaju stanice novim raketama. Do utorka se očekuje nestabilno vreme i moguća ponovna pojava gradonosnih oblaka.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa