11. jun 2021.11. jun 2021.
Počeo protest advokata, traže potpuno povlačenje nacrta zakona o parničnom postupku

Počeo protest advokata, traže potpuno povlačenje nacrta zakona o parničnom postupku

Nekoliko stotina advokata okupilo se danas na protestu ispred Advokatske komore Srbije (AKS) u Beogradu, sa kog su zatražili potpuno povlačenje nacrta zakona o parničnom postupku.

Jedan od predstavnika okupljenih avokata Čedomir Kokanović kazao je da je njihov zahtev da sporni akt bude povučen "bez ikakvih crvenih linija" i dodao da ne veruju predstavnicima AKS koji su po njegovim rečima, davali lažne informacije u prethodnom periodu o razlozima za protest advokata.
"Ako bi se odustalo od protesta, priča sa zakonom bi bila prolongirana tokom leta i samo bi se kupilo vreme, pa bi onda zakon po hitnom postupku bio usvojen", kazao je Kokanović.

Upitan da li su njihovi predstavnici razgovarali sa Ministarstvom pravde, on je rekao da nemaju zvaničnu komunikaciju sa resornom ministarkom Majom Popović.

"Iz izjava koje je dala prethodnih nedelja, može se videti da nam se obraća na indirektan i šifrovan način. Mislim da bi trebalo da stupimo u direktne pregovore jer ovo ovde je prava advokatura koja ima legitimitet", kazao je Kokanović.

Dodao je da će tokom protestne šetnje, advokati proći pored zgrada Ustavnog suda i Pravnog fakulteta kao i da će šetnju završiti ispred Ministarstva pravde gde je najavio obraćanja učesnika protesta.

Policija obezbeđuje protest, advokati nose transparente sa natpisima "No pasaran" i "Ni korak nazad", a saobraćaj je zaustavljen u ulicama kojima se kreću.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa