14. jun 2021.14. jun 2021.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Danas su predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i predsednik Crvenog krsta grada prim. dr Miroslav Popović u Gradskoj kući, povodom Svetakog dana dobrovoljnih davalaca krvi, priredili prijem i uručili prigodne nagrade( ručne časovnike i drugae rekvizite) onima koji su 50 i više puta dobrovoljno dali krv iz ove humane organizacije.

Glas Podrinja


- Simbolično na današnji dan, grad želi da se na ovaj način zahvali ovim humanim ljudima, koji su pravi heroji, jer su u teškom vremenu delovanja korona virusa nastavili svoje humano delo. Oni su pokazali da su humani i zdravi u teškom vremenu. Želimo da na ovakav način izrazimo naše poštovanje, a pored ovih nagrada, organizovaćemo i izlet kao znak pažnje, naglasio je Pajić.
Tradicija duga pola veka se nastavlja. Smišljeno je biran baš današnji dan.

Glas Podrinja


- Mnogo je onih koji su krv dobrovoljno dali više od 50 puta. Njih pet je dalo 75 puta. Podsticaj njihove humanosti za mlade je svakako veliki. Pokazali su da su osim humanosti zdravi i neka ih Bog čuva, poručio je predsednik gradske organizacije Crvenog krsta Šabac prim.dr Miroslav Popović.
Zoran Jovanović sa Jevremovca krv je dobrovoljno dao 279 puta. Sa ovom humanom aktivnošću započeo je kad mu je bilo 19. godina. Kaže da mu se svidelo i nije prekidao. Naglašava da je to nasledio od drugih i veruje da će mnogi mlađi poći njegovim primerom.

Glas Podrinja


Slično razmišlja i njegov kolega Dragan Stepanović iz Šapca koji je dragocenu tečnost dao 82 puta.
- Zahvaljujem se organizatorima. Meni ovo priznanje puno znači ali i obavezuje, dodao je Srepanović.
Slavko Radovanović iz Crvenog krsta Šabac, zahvaljuje na pažnji koju grad redovno iskazuje prema dobrovoljnim davaocima krvi. Cene to i u Institutu za transfuziju krvi Srbije . Prošle godine ispred njih je bio samo Požarevac, a u prvom delu ove su gotovo rame uz rame, dodao je Radovanović potencirajući veliko učešće građana Šapca u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa