14. jun 2021.14. jun 2021.
foto: Šabac 2 (zvanična fb stranica VK Šabac)

foto: Šabac 2 (zvanična fb stranica VK Šabac)

Dve ekipe vaterpolista na finalnom turniru

Godište 2009. Vaterpolo kluba "Šabac" nastupa sa dve ekipe na ovogodišnjem izdanju Prvenstva Srbije za ovaj uzrast i obe su se plasirale među šest najboljih u Srbiji.

Šabac 1 je nastupao na svom bazenu i kroz dva trijumfa i jedan poraz izborio plasman na finale sa prve pozicije. Šapčani su pobedili Beograd 8:7 i Bečej 9:4, dok su poraženi od Zemuna 7:1. Ekipu su predvodili Mandić i Jovanović.

Šabac 2 je demonstrirao silu. Igrači trenera Čelovskog i Brankovića, pobednici Kupa Srbije, na turniru u Beogradu zabeležili su tri pobede. Neizvesno je bilo samo u meču sa velikanom i domaćinom, Partizanom, koji je Šabac rešio u svoju korist 14:13 (posle peteraca), dok su u prva dva kola „razbijeni“ Spartak Prozivka 15:7, odnosno Novi Beograd 22:3. Kao i njihove klupske kolege mesto na finalu su izborile sa prve pozicije. Naravno, Šabac je jedini klub koji ima dva predstavnika na završnom turniru.

Na finalni turnir su se plasirali: Šabac 1, Šabac 2, Zemun, Partizan, Novi Beograd i Bečej. Bodovi iz međusobnih duela se prenose, te će Šabac 2 imati pet bodova, a Šabac 1 tri.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa