19. jun 2021.19. jun 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Druženje i trening izviđača na Savi

Mišar je domaćin trodnevnog druženja mladih izviđača iz više gradova Srbije i Bosne i Hercegovine. Deca starosti od 7 do 17 godina, u trening centru Odreda porečani "Savski Čivijaši" na Savi uče veštine snalaženja u prirodi, na vodi, a vatrogasci - spasioci su im održali predavanje o pravilnom postupanju sa vatrom na otvorenom.

Foto: Glas Podrinja


Oko 50 dece iz Subotice, Kikinde, Čačka, Platičeva, Banovića i tri odreda iz Šapca veslaće u kajaku, kanuu, voziti se u čamcu i na katamaranu i čistiti šumu.

Foto: Glas Podrinja


Miodrag Reljić, starešina Odreda zahvalio se vatrogascima - sapsiocima i Odeljenju za vanredne situacije grada Šapca na dugogodišnjoj saranji.

-Pokazali su deci kako da na tri načina ugase požar i objasnili im sve što je neophodno da znaju o paljenju vatre na otvorenom. Ovde se deca druže bez telefona, da čuvaju prirodu i snalaze se u njoj. Smisao nam je da decu odvojimo od ulice i svih negativnih uticaja kojima su danas svakodnevno izloženi. Mi u Šapcu organizujemo pet trening centara godišnje i najbliži smo za porečane iz gradova koji su danas ovde. Tokom godine imamo i druge akcije, a i mi odlazimo u druge gradove, navodi Reljić.

Savez izviđača Šapca trenutno broji oko 150 dece. Njihova vrata su uvek otvorena za nove članove. Deca će steći nezaboravna iskustva i sklopiti nova prijateljstva.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa