Info

22. jun 2021.22. jun 2021.
Saopštenje za javnost predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića

Saopštenje za javnost predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića

Saopštenje za javnost predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića prenosimo u celosti:

(21.06.2021. godine)


Poštovani,

Osećam moralnu obavezu i odgovornost da se obratim javnosti nakon saznanja o počinjenosti monstruoznog zločina koji se desio 20. juna 2021. godine na teritoriji naše lokalne samouprave.

Čin silovanja i pedofilije predstavlja napodmukliji oblik seksualnog nasilja i jedno od najtežih krivičnih dela i zaslužuje najoštriju društvenu osudu i najtežu propisanu kaznu. Kao roditelj, osećam duboku bol i tugu i izražavam žal zbog svega onoga kroz šta je prošla naša maloletna sugrađanka iz Belotića. Nema ništa stresnije ni strašnije za žrtvu i njene roditelje od ovako doživljenog traumatičnog iskustva.

Upućujem apel nadležnim državnim organima (policija, tužilaštvo, sud) da hitno, u što kraćem roku ispitaju sve okolnosti slučaja i počinoca najoštrije kazne u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Lokalna samouprava će pružiti svaki vid pomoći i podrške našoj sugrađanki i njenoj porodici i sve vreme će biti uz njih. Moramo svi zajedno kao društvo da radimo na podizanju svesti o postojanju izopačenih i bolesnih ljudi među nama i da ovakve strašne pojave sprečimo i iskorenimo kako se ne bi pojavljivale u budućnosti.



Saopštenje dostavio Kabinet predsednika opštine Bogatić

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa