22. jun 2021.22. jun 2021.
Opština Vladimirci

Opština Vladimirci

Redovna Opštinskog veća opštine Vladimirci: Članovi veća izjašnjavali se o devetnaest tačaka

Redovna XI sednica Opštinskog veća opštine Vladimirci koju je sazvao predsednik Opštine Goran Zarić i predsednik Opštinskog veća održana je juče.

Članovi veća izjašnjavali su se o devetnaest tačaka, kao i o dopunama koje su bile uvrštene.

Prva tačka dnevnog reda bila je utvrđivanje Predloga Odluke o trećem rebalansu budžeta opštine Vladimirci za 2021. godinu. Druga tačka, čiji je predlog odluke takođe utvrđen, odnosila se na se završni račun budžeta opštine Vladimirci za 2020. godinu.

Na današnjoj sednici takođe je utvrđen i Predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine opštine Vladimirci prikupljanjem pismenih ponuda. Ovom Odlukom pokreće se postupak otuđenja nepokretnosti iz javne svojine opštine Vladimirci u površini od 0.50.00 xa, odnosno po 0.05.00 xa u KO Vladimirci i dodeljuje 500.000 dinara za kupovinu neophodnog građevinskog materijala, radi izgradnje stambenog objekta. Ukupna sredstva koja se dodeljuju ovom Odlukom za građevinski materijal iznose 5.000.000 dinara. Otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Vladimirci, vrši se radi izgradnje stambenog objekta, koji učesnici imaju izgraditi u roku od dve godine, od dana dobijanja nepokretnosti. Radi dodele nepokretnosti, raspisaće se Javni poziv, kako bi građani mogli da apliciraju, koji imaju prebivalište najmanje tri godine na teritoriji opštine Vladimirci. U Javnom pozivu za dodelu parcele, detaljno će biti navedeni uslovi i dokumentacija, koju je potrebno priložiti.

Jedna od tačaka o kojoj su se članovi veća izjašnjavali odnosila se i na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi opštine Vladimirci, radi njegovog upodobljavanja.

Većnici su danas doneli i Odluku o dodeli sredstava za finansiranje/sufinansiranje Programa/Projekata crkava i verskih zajednica, koje deluju na teritoriji opštine Vladimirci i to za 2021. godinu. Ukupna sredstva koja su na ovaj način raspodeljena, u skladu sa Pravilnikom koji reguliše predmetnu materiju, iznose 1.000.000,00 dinara.

Na današnjoj sednici takođe je utvrđen i Predlog Odluke o sprovođenju Javnog konkursa za izbor direktora JKP „Izvor“ Vladimirci, sa rešenjem o obrazovanju Komisije za njegovim sprovođenjem.

Na današnjoj sednici doneto je i rešenje, kojim je promenjen jedan član Saveta za zdravlje.

U pogledu preostalih tačaka, o kojima su se većnici izjašnjavali, prilikom odlučivanja primenjivale su se odredbe Statuta opštine Vladimirci, Odluke o socijalnoj zaštiti opštine Vladimirci i ostali pozitivno pravni propisi.
Opština Vladimirci

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa