22. jun 2021.22. jun 2021.
Foto: Opšta bolnica

Foto: Opšta bolnica

Zahvalnica za prijatelja - prim. dr Dragutina Markovića

Prim dr Dragutin Marković, epidemiolog u penziji Zavoda za javno zdravlje Šabac, na današnjem radnom sastanku primio je zasluženo priznanje za poseban doprinos u radu naše ustanove u borbi protiv Kovid-19 pandemije.

Iako od 2012. godine nije radno aktivan, tokom marta i aprila prošle godine, dr Marković se odazvao i kao volonter nesebično ponudio svoje bogato znanje i iskustvo epidemiologa, koje je bilo izuzetno važno, pogotovo na početku širenja infekcije. U vreme kada je svaki dan bio bitan, menadžment Opšte bolnice u Šapcu, uz savete dr Markovića, uspeva da u kratkom vremenskom roku organizuje i prilagodi objekte i pomogne u edukaciji osoblja Opšte bolnice.

„Saveti kolege Markovića olakšali su formiranje crvenih zona, međuzona, zelenih zona i sanitarnih propusta. Time je omogućena bezbednost osoblja i pacijenata tokom pandemije Kovid-19. Ovom prilikom se zahvaljujemo doktoru Dragutinu Markoviću, u ime svih zaposlenih Opšte bolnice Šabac na svemu što je učinio za svoj grad, profesiju i javno zdravlje. Čast je zvati Vas kolegom i prijateljem“ rekao je dr Popović, direktor OB Šabac.

Uz apel sugrađanima da se ne opuštaju, dr Marković je istakao: „Trenutna epidemiološka situacija je stabilna, ali bitka nije dobijena. I dalje se moraju poštovati epidemiološke mere. Apelujemo na građane da se u što većem broju vakcinišu, kako bismo dostigli kolektivni imunitet i konačno pobedili aktuelnu pandemiju“.
Opšta bolnica Šabac

Najnoviji broj

29. jul 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa