23. jun 2021.23. jun 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Gradonačelnik posetio "najslađu fabriku"

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić posetio je danas firmu "Kendi raš (Candy rush) koja se bavi proizvodnjom slatkiša. Upoznao se sa načinom rada ove firme i sa suvlasnikom razgovarao o uslovima koje imaju u Šapcu i planovima za budućnost.

Fabrika trenutno zapošljava 140 radnika. Kupili su i "Simku" Vranje, čiji će deo proizvodnje preseliti u Šabac, proširiće proizvodne kapacitete i uposliti još 120 radnika.

Foto: Glas Podrinja


-Obišao sam najslađu fabriku u Šapcu. Impresivno deluje sve što smo videli. Tokom narednih nekoliko meseci značajno će povećati svoje proizvodne kapacitete, odnosno na postojeći 3.500 kvadrata, dogradiće još oko 6.000, preneće deo proizvodnje iz Vranja u Šabac i investirati 8 miliona evra u automatizaciju proizvodnje. "Simka" će se proizvoditi u Šapcu. Čokolada vrhunskog kvaliteta. "Kendi raš" sa svojim proizvodima već zauzima značajno mesto u srpskoj privredi. Veliki deo se izvozi u inostranstvo. Siguran sam da će sa povećanjem proizvodnih kapaciteta imati još bolje poslovne rezultate. Ovde se proizvodi hrana i sve je po najvišim stanardima. Vlasnici žele da Šabac bude mesto gde će proširiti svoju proizvodnju i odakle će najslađi proizvoditi izlaziti, rekao je Aleksandar Pajić.

Foto: Glas Podrinja


"Kendi raš" u Šapcu posluje 10-ak godina, a sedište firme je u Beogradu. Rade Joksimović, suvlasnik firme istakao je da ne bi planirali nova ulaganja u Šabac da nisu zadovoljni uslovima za poslovanje koje imaju ovde.

Foto: Glas Podrinja


-Nova investicija koju planiramo u Šapcu je vredna oko 8 miliona evra i zaposlićemo još oko 120 ljudi. Proizvodiće se vrhunski proizvodi koji će se distribuirati na sva zahtevna svetska tržišta, od zemalja u okruženju, preko Zapadne Evrope do Azije. Mi i sada proizvodimo kvalitetne proizvode, a tako će biti i ubuduće. Šabac je idealna pozicija za poslovanje. Blizu je Beograda, koji je distributivni centar za celu Srbiju. Sada se grade i novi putevi. Najbitnije od svega je da Šabac ima izuzetno kvalitetnu radnu snagu, rekao je Rade Joksimović, suvlanskik "Kendi raša"

Foto: Glas Podrinja


Gradonačelnik je prilikom obilaska fabrike razgovarao i sa zaposlenim radnicima. Tom prilikom oni su uputili pohvale prema rukovodstvu za odnos prema njima, kao i za zarade.

-Siguran sam da će sa proširenjem kapaciteta biti još bolji uslovi i da će stvoriti konkurenciju nekim kompanijama koje posluju u Industrijskoj zoni. Tako će primanja naših sugrađana iz godine u godinu biti sve veća. Izuzetno sam zadovoljan što je država uložila ogromna sredstva u izgradnju novog mosta preko Save i auto-put. To našu Industrijsku zonu činu top destinacijom za ulaganje. Sigurno ćemo morati da povisimo i cenu zemljišta koju Grad prodaje. Šabac je sigurno grad budućnosti, rekao je Pajić.

Foto: Glas Podrinja
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa