24. jun 2021.24. jun 2021.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Nastavak tradicije u izmenjenom formatu

Posle jedne godine pauze usled epidemiološke situacije, Seoske olimpijske igre istovremeno nastavljaju tradciju, ali i dobijaju značajno izmenjen format u odnosu na dosadašnju praksu.

foto: Glas Podrinja


Pomenuta sportska manifestacija će ove godine biti jednodnevna, realizovana je u saradnji sa Sportskims avezom Srbije, nosi naziv Seoske igre sportskog saveza Srbije i broji tri sportske i sedam tradicionalnih disciplina.

Pravo učešća imaju samo žitelji Mesnih zajednica koji učestvuju, timovi broje po 20 članova, uz minimum pet osoba ženskog pola. Obavezan je lekarski pregled.

-Nadmetaće se ekipe: Mišara, Pocerskog Pričinovića, Majura, Gornje Vranjske, Zablaća i Drenovca, očekuju nas takmičenja u šahu, futsalu, odbojci, odnosno tradicionalnim disciplinama: obaranje ruke, nadvlačenje klipka, nadvlačenje konopca, skok iz mesta, poligon i kamena s ramena. Lekarski pregled je obavezan i velika zahvalnost Domu zdravlja čije ekipe su izašle na teren i omogućile pregled u svojim ambulantama na području sela učesnica - istakao je koordinator Seoskih igara za područje Šapca Miloš Mitrović.

Mesna zajednica Letnjikovac i tereni u OŠ "Stojan Novaković" su spremni da dočekaju učesnike.

foto: Glas Podrinja


-Format je izmenjen, takve su propozicije, ali očekujem dobru borbu učesnika i da draž ostane velika kao i u prethodnim godinama. Najvažnije je da svi učesnici budu zadovoljni po završetku i da ponesu pozitivne utiske kada krenu svojim domovima - rekao je Sreten Radovanović, predsednik Organizacionog odbora Seoskih igara.

Ove godine su Igre organizovane na tri nivoa. Ovo je prvi, sveukupni pobednik će se plasirati na regionalni nivo, a tamošnji pobednik će se plasirati na republičko finale.

Otvaranje Seoskih igara je u nedelju, 27. juna, od 09:30 na Letnjikovcu. Organizatro za područje Šapca je Sportski savez Šapca.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa