Info

25. jun 2021.25. jun 2021.
Pixabay

Pixabay

Poslodavci pozdravili smanjenje poreza i doprinosa na zarade

Poslodavci visoko ocenjuju najavljeno trogodišnje smanjenje poreza i doprinosa na zarade za 70 odsto, za firme koje nisu smanjile broj zaposlenih, saopštila je danas Unija poslodavaca Srbije (UPS).

U blic anketi koju je sproveo UPS ta olakšica, kako se navodi, ocenjena je prosečnom ocenom 4,21, a maksimaln je pet. Predlog za ukidanje poreza na dohodak građana za mlađe od 40 godina u tom istraživanju dobio je prosečnu ocenu 3,65.

U anketi koja je vođena u prethodnoj nedelji, poslodavci su izneli i predloge za koje smatraju da bi u najvećoj meri doprineli oporavku privrede i novom zapošljavanju. To su dugoročnije i sveobuhvatnije mere poreskih olakšica za sve poslodavce, smanjenje poreza i doprinosa za sve zaposlene, oslobađanje od poreza za novozaposlene i smanjenje poreza na dobit na deset odsto.

Poslodavci predlažu i podršku investicijama u domaću privredu, kroz investicije u infrastrukturu, snažniju podršku i subvencije za mala i srednja preduzeća i izjednačavanje domaćih i stranih investicija u podsticajima.

Neophodno je, kako su naveli i dodatno ulaganje u ljudske resurse i rad na motivaciji mladih generacija da ostanu u zemlji, traženje rešenja za nedostatak stručnih kadrova, ulaganje u nauku i inovacije, kao i saradnju sa obrazovnim institucijama u cilju usklađivanja obrazovnih profila sa potrebama tržišta.
Agencija Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa