29. jun 2021.29. jun 2021.
Go ZZS

Go ZZS

Saopštenje: Pomračenje Dudare

Na Vidovdan, 28. juna, oglasio se JKP Stari grad sa neobičnim saopštenjem, koje se, ukratko, manipulantski obratilo stanovništvu sa porukom: ne verujte sopstvenim očima! Ako bih sada pokušao da interpretiram te budalaste reči, čitaoci bi rekli da izmišljam i lažem. Zato je najbolje da citiram deo tog saopštenja:

“Istina je i da su se u slučaju požutele trave u Sava Parku ostvarile sumorne najave stručnjaka koji su upozoravali da deponija Dudara nije sanirana na propisan način. Sada vidimo šta je donelo brzopleto zatrpavanje nekadašnjeg glavnog gradskog smetlišta i ignorisanje saveta brojnih ekologa i eksperata iz oblasti zaštite životne sredine. Još jednom ponavljamo, travnjak u Sava Parku nije spaljen zbog totalnog herbicida, već je rezultat kombinacije neadekvatno sanirane deponije Dudara i vremenskih prilika.”

I sad tuci na svim medijima, i narod će da poveruje! Najlakše je prikriti sopstveni nerad tako što će za to neko drugi da bude kriv. Narod kratko pamti, misle oni, ko se još seća kakvo smo im brdo đubreta ostavili, ovo je već nekoliko godina uređena površina. Ko se još seća da je ovde godinama bila zelena, lepo održavana trava koja se redovno kosi, a na vrućinama zaliva. Neće trava da nikne, jer Dudara nije sanirana na propisan način! Pazi, majku mu staru! Do sad moglo, sad ne može! A do pre samo mesec dana, divljala trava i korov visine do dva metra! A sad, baš neće da nikne! Nije vama trava požutela, nego ste vi, gospodo ubili travu! I nije najvažnije čime ste je ubili, ma da se i to zna, nego je najvažnije, da upotrebim pleonazam, da ste je “ubili namrtvo”! Tu gde su vaše čete prošle, tu ni trava više ne raste! Samo malo dalje, na istoj toj Dudari, vaše čete i dalje ne prolaze i korov divlja do dva metra visine! Bolje da se niste oglašavali. „Bolje je ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju.”, savetuje Abraham Linkoln. I ne brinite ništa, nićiće opet neka nova, zelena trava, koja je, kao i narod, neuništiva. Rešenje je jednostavno – treba zaliti i kositi, i deponija će opet biti “adekvatno sanirana”.

Sve ovo podseća na nezaboravni avgust 1999. godine, kada je, da posetim one starije, bilo čuveno pomračenje Sunca. Mislim, zvanično, u svojoj suštini bilo je pomračenje zdravog razuma. Dok se ceo svet veselio ovoj prirodnoj pojavi, nas su mediji naterali da budemo budale. Prazne ulice, spuštene roletne i zaustavljeni letovi JAT-a - tako je u tri slike izgledao 11. avgust 1999. godine u Srbiji. Kao moguće posledice nabrojani su ubrzan rad srca, grčevi u stomaku, pojačan svrab kože, nagli skok krvnog pritiska, povećanje nivoa šećera u krvi i učestalo mokrenje. Pominjala se i mogućnost gubitka vida. Neki se ljudi pokrivali ćebetom u avgustu! Eto šta su nam radili! A mi sad opet treba da poverujemo da je prethodna vlast upropastila Dudaru i da je sasvim normalno da u parku trava bude žuta kada napolju sija Sunce! I oni sad mogu da prekrste ruke, jer na “takvoj” Dudari, više nikada neće nići trava. Kakvo pocenjivanje sopstvenog građanina. On je, dakle, glup i slep. Uturićemo mu povremeno po koju hiljadu njegovog sopstvenog novca, i on će sve da proguta. Gledaće u ovakvu Dudaru, i maštati o Dudari budućnosti. Ne znam, možda im i ovo prođe. Nije čudno kada ovca beži od vuka, ali je čudno kada se ta ovca zaljubi u vuka.

Predsedik Gradskog odbora ZZS,
Velimir Kuzmanović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa