15. april 2018.15. apr 2018.
Pojačana kontrola brzine

Pojačana kontrola brzine

Uprava saobraćajne policije sprovešće tokom naredne nedelje pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u okviru akcije koja će biti sprovedena u 32 države članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (TISPOL), najavio je danas MUP Srbije.
Saobraćajna policija će od 16. do 22. aprila vršiti i alkotestiranje vozača a proveravaće i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.
Na svim evropskim putevima od 18. aprila u est časova do 19. aprila u šest časova biće sprovedena i akcija "Speed Marathon" tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa.
"U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi uredjaji za merenje brzine, a podsećamo vozače da se na deonici autoputa Šid-Šimanovci meri i prosečna brzina kretanja vozila", piše u saopštenju.
Navodeći da je tokom prošlogodišnje akcije za 24 časa na evropskim putevima otkriveno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega u Srbiji 2.895 prekršaja, MUP je saopštio da je prekoračenje dozvoljene brzine kretanja treći uzrok saobraćajnih prekršaja u Srbiji, odnosno da je neprilagodjena brzina uticajni faktor u gotovo 50 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.
Mrežu saobraćajnih policija Evrope (TISPOL) čine saobraćajne policije 28 članica EU, Švajcarske, Norveške, Srbije i Gruzije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa