9. jul 2021.9. jul 2021.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Gradonačelnik Pajić sastao se sa prof. dr Nebojšom Kneževićem

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je svečano ugostio prof. dr Nebojšu Kneževića, rođenog Šapčanina, vrhunskim anesteziologom i subspecijalistom u oblasti terapije bola na klinici u Čikagu.

- Kao gradonačelniku i nekom kome je zdravlje sugrađana na prvom mestu, bilo je zadovoljstvo razgovarati i čuti iskustva prof. dr Nebojše Kneževića. Doktor Knežević dokaz je da se upornošću i znanjem može uspeti u svetu, čemu svedoči i ovogodišnja nagrada ,,Dr Menčikati“ koju je dobio za izuzetno dostignuće u oblasti terapije bola. Dolazak svetski cenjenih lekara u Šabac veoma je važan zbog razmene iskustava sa našim stručnjacima. To je prilika da čujemo na koji način lekari širom sveta vode računa o zdravlju građana, da neke od njihovih metoda koje su se pokazale kao uspešne, primenimo i u našem zdravstvenom sistemu”, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da će se truditi da se poboljšaju uslovi kako za zdravstvene radnike i građane - Želimo da naše lekare zadržimo u gradu i da naši sugrađani imaju najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.
Glas Podrinja

Profesor doktor Nebojša Knežević kazao je da je srećan što je u svom rodnom gradu i da mu je velika čast i zadovoljstvo što sam se danas upoznao sa rukovodstvom grada Šapca i ljudima koji se bave zdravstvom u ovom gradu.

- Bilo mi je drago da čujem planove za ulaganja u šabačku bolnicu, kao i za unapređenje zdravstvenog sistema i mogućnost pružanja boljih usluga pacijentima, kao i za poboljšavanje usluga rada za kolege lekare i ostalo medicinsko osoblje. Iskreno se nadam da će što više medicinskih radnika ostati u Šapcu i pružati pomoć svojim sugrađanima. Moj cilj za Šabac i Srbiju je da pomognem koliko je u mojoj moći. Izuzetno sam zahvalan na svom školovanju u Srbiji i imam potrebu da se odužim ovoj državi koliko mogu”, rekao je prof.dr Knežević.

Sastanku su prisustvovali i doktor Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice ,,Laza K. Lazarević” u Šapcu i doktorka Jelena Vikić, član Gradskog veća za zdravstvo.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa