14. jul 2021.14. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Danas započeti radovi na asfaltiranju puta u Moavima dužine 2.700 metara

Danas su započeti radovi na asfaltiranju puta u Maovima dužine 2.700 metara. Početak radova obišao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.
Glas Podrinja

- Krenuli smo u realizaciju ovog projekta vrednosti 57 miliona dinara iz državnog budžeta. Prvih 2,7 kilometara završavamo u naredna dva dana i krećemo dalje. Ukupno će oko šest kilometara biti urađeno na deonici Jevremovac-Maovi-Bogosavac. Stvaramo uslove da mladi ostanu na selu, da omogućimo našim poljoprivrednim proizvođačima brže i kvalitetnije poslovanje. Nekoliko velikih gazdinstava na ovom potezu, od kojih i farma goveda koja je jedna od najvećih proizvođača mleka u Srbiji, imali su putnu infrastrukturu koja nije odgovarala njihovim potrebama. Država je tu da omogući pristojne uslove života i rada na selu. Realizujemo ono što smo obećali i ove letnje mesece ćemo iskoristiti da uradimo sve što je u našoj moći da naši sugrađani imaju što kvalitetniji život, istakao je gradonačelnik Pajić i dodao da se radove započete u Pocerini nastavljaju u Mačvi i Posavotamnavi - Nećemo zaboraviti nijedno selo, samo je potrebno malo strpljenja. Ovo je prva godina vlasti SNS u gradu Šapcu. Građani su nam dali šansu, siguran sam da će biti prijatno iznenađeni ispunjenim obećanjima.
Glas Podrinja

U Maovima ima oko 180 aktivnih domaćinstava, od kojih je između 35 i 40 na deonici koja se asfaltira, 3 kilometra od centra.
- Ovo je veliki dan za Mesnu zajednicu Maovi, koja se bavi stočarstvom i koja je po broju stanovnika i broju grla stoke verovatno među prvima u Srbiji. Ovo znači ostanak mladih na selu zato što će na ovaj način biti omogućen prilaz gazdinstivma i njivama. Predsednik Srbije i lokalna samouprava prepoznali su problem i ispunili dato obećanje, rekao je Dragan Marjanović, potpredsednik Mesne zajednice Maovi.
Foto: Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa