16. jul 2021.16. jul 2021.
foto: vladimirci.org.rs

foto: vladimirci.org.rs

Sastanak rukovodstva Opštine Vladimirci sa investitorima iz Izraela

U Ministarstvu rudarstva i energetike održan je inicijalni sastanak predstavnika Opštine Vladimirci sa izraelskim investitorima na temu solarne energije i energije vetra.

Prijem i sastanak održala je Jovanka Atanacković, državni sekretar, a sastanku su prisustvovali predsednik opštine Vladimirci, Goran Zarić, zamenik predsednika opštine Vladimirci, Milorad Milinković i izraelski investitori Gilad Goren, firma ”Sunsa”, Inon Ramon i Ivan Oprin.


U narednom periodu akcenat bi bio, sa jedne strane na što većoj upotrebi obnovljivih izvora energije, kao što su solarna energija i energija vetra, a sa druge strane na smanjenoj upotrebi uglja.

U Zakonu o korišćenju obnovljivih energija došlo je do promena i postavljanje solarnih panela jednostavnije je u odnosu na prethodni period.

Korišćenjem solarne energije i energije vetra obezbedilo bi se dobijanje struje iz obnovljivog izvora energije koji ne proizvodi štetne gasove, a time bi se uticalo i na ublažavanje nastalih klimatskih promena. Značaj bi se ogledao kroz unapređenje životnog standarda i zaštite životne sredine.

Interesovanje za energiju koja bi se proizvodila pokazalo je preduzeće ”Ivlajn” DOO Vladimirci koje se bavi reciklažom, otkupom i proizvodnjom artikala od plastike.

Sredstva koja bi se uložila za realizaciju ovog projekta iznosila bi oko 4.000.000,00 evra za površinu od 5 hektara.
vladimirci.org.rs

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa