20. jul 2021.20. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Za vikend - Šabačke konjičke svečanosti

Najznačajniji galopski događaj održava se ovog vikenda na Šabačkom hipodromu. Na desetim Šabačkim konjičkim svečanostima trčaće se 11 trka, za koje je prijavljeno 94 grla.

Foto: Glas Podrinja


Najvažnije trke svakako su Šabački derbi, koji će se trčati u petak, i Memorijal Kralja Aleksandra koji je u subotu. Pored bogatog galopskog programu publiku očekuju i brojni drugi sadržaji.

Svečanosti počinju u petak defileom konjanika i fijakera od Šabačkog hipodroma do Šabačkog pozorišta. Na programu trkačkog dana u subotu je šest galopskih nadmetanja, a u nedenju pet.

Foto: Glas Podrinja


Danas je u Dunjića kući obavljen žreb za startna mesta u dve najvažnije trke.

Foto: Glas Podrinja


-Verujem da će u dva dana 94 galopera pokazati svoju najbolju fizičku spremnost i kvalitet. Imamo dosta uvezenih grla iz Irske, Nemačke, Engleske, Francuske. Pored toga što su kvalitetni u nadmetanjima ostaviće i zavidan nivo u priplodu. Hvala našim preduzetnicima i firmama koje su stale iz projekta Šabačke konjičke svečanosti, koji su pomogli da one budu na jednom visokom nivou. Uradili smo, za prošli trkački dan, kompletnu tribinu, a sada i put kroz ceo Hipodrom. Time je bezbednost gledalaca na još višem nivou, ali je i olakšan rad svima koji su svakodnevno na Hipodormu i rade i treniraju sa konjima, rekao je predsednik Konjičkog kluba "Džokej klub Šabac" dr Aleksandar Peranović i zahvalio se saradnicima: Turističkoj organizaciji Grada Šapca, Gradu Šapcu, trenerima, vlasnicima, džokejima i svim drugim ljudima koji rade na Hipodromu.

Foto: Glas Podrinja


Pored tradicionalnih sadržaja, kao što je "Lejdis dej" i izbor za najšarmantniju damu, poseban program je predviđen za najmlađe.

-Šabačke konjičke svečanosti su jedna od tradicionalnih manifestacija u kalendaru TOŠ-a. Nastavili smo dobar trend i potrudili se da i ove godine obezbedimo bogat program. Pored šest trka, za subotu je predviđen i Bazar starih i umetničkih zanata, predstaviće nam se KUD "Abrašević", Šabačke mažoretkinje, voližeri, a sve to uz posebnu zonu za decu. Naše najmlađe sugrađane očekuju animatori i brojni zanimljivi sadržaji. Drugog trkačkog dana, u nedelju, očekuje nas i "Lejdis dej", a devojke će nositi šešire Modnog studija "Ana Marković" iz Kradugjevca. Za najšarmantniju damu, po odluci stručnog žirija, pripremljene su vredne nagrade, rekla je direktorka TOŠ-a Nađa Gligorić i pozvala sve sugrađane da za vikend dođu na Hipodorom.

Foto: Glas Podrinja


Manifestaciju podržava i Grad Šabac. Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić je istakao da je Šabac grad sporta i da sa zadovoljstvom podržavaju ovakve manifestacije.

Foto: Glas Podrinja


-Imamo dve jako bitne trke: Šabački derbi i Memorijal Kralja Aleksandra. Šabac je grad u kom je osnovan prvi konjički klub 1886. godine i Šabački hipodrom je mesto gde treba svi sugrađani da dođu. Ima šta da se vidi. Šabački hipodorm je mesto dobrih susreta, bilo je, biće i idemo ka tome da zauzima jedno od najznačajnijih mesta u konjičkom sportu u Republici Srbiji. Grad Šabac će uvek podržavati ovakve manifestacije. Okupljanje velikog broja naših sugrađana koji vole konje i konjički sport jeste nešto što Grad treba da podržava i tako će uvek biti, rekao je gradonačelnik Pajić.

Oba trkačka dana startuju od 15.00 časova. Ulaz je 200 dinara za odrasle, dok je za decu besplatan. Uz svaku kupljenu ulaznicu "Sani" poklanja vaučer na 2.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

23. septembar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa