21. jul 2021.21. jul 2021.
Kabinet načelnika                                                          Vladana Krasavca

Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Načelnik MUO: Radni sastanak o unapređenju zadrugarstva

Opština Bogatić bila je 20.jula 2021.godine mesto održavanja radnog sastanka na temu unapređenja zadrugarstva i saradnje između zadružnih saveza Republike Srbije i Republike Srpske.Domaćin sastanka bio je Milan Damnjanović,predsednik opštine sa saradnicima.

Prisustvovali su Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede Darko Božić sa saradnicima, Nikola Mihailović,predsednik Zadružnog saveza Srbije,načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac i Blaža Knežević,zamenik gradonačelnika grada Šapca.Iz Republike Srpske učestvovali su Ljubiša Petrović,gradonačelnik Bjeljine,Rajko Kulaga,predsednik Zadružnog saveza Republike Srpske i Slavko Dobrilović,predsednik Zadružnog saveza Bosne i Hercegovine.

Prisutne je u ime domaćina pozdravio i dobrodošlicu poželeo predsednik Milan Damnjanović. Dugi niz godina selo je prepušteno izumiranju i migraciji posebno mlade populacije prema gradskim sredinama. Poslednjih godina jedan od prioriteta politike Vlade Republike Srbije je oživljavanje sela i ostanak i opstanak mladih na vekovnim ognjištima. Osnivanje novih i obnavljanje postojećih zadruga jedan je od modela osnaživanja sela.Mačva i opština Bogatić su područje čije se stanovništvo u najvećoj meri bavi poljoprivredom i gde mere državne politike daju rezultate.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Mladi poljoprivrednici prihvataju inovacije u proizvodnji,sarađuju sa poljoprivrednim stručnim službama,organizuju se u zadruge.Eksploatacija prirodnih resursa, razvoj turizma i ulaganja u poljoprivredu doprineće ubrzanom razvoju opštine Bogatić,Mačve i Republike Srbije,naglasio je predsednik opštine Milan Damnjanović.

Nakon održanog sastanka upriličena je poseta zemljoradničkim zadrugama"Alfafarm 2018" u Badovincima i "Voćar" iz Bogosavca.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

29. jul 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa