24. jul 2021.24. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Trijumf Eiskoniga i Stanarevića pomućen dvostrukim padom

Petnaestogodišnji Aleksa Stanarević na svom Eiskonigu odneo je ubedljivu pobedu na Šabačkom derbiju. Trijumf je, nažalost, ostao pomućen padom Kamurah i Zoffany's Delighta, sa džokejima Milošem Milojevićem i Milanom Konkoljem.


Foto: Glas Podrinja


Konji su pali jedan preko drigog i zajedno sa džokejima ostali nepomično da leže na stazi. Kamurah ubrzo ustala i vratila se, a po stizanju Hitne pomoći na mesto nesreće i Konkolj je ustao. Milojevića je Hitna pomoć odvezla na Urgentni prijem Opšte bolnice, dok su Zoffany's Delighta veterinari morali da uspavaju.

Foto: Glas Podrinja


Stanarević i Eiskonig ppobedili su i pre 15 dana, takođe na trci dana - Memorijalu Stafana Paunovića. Ovoga puta, na stazi od 2.400 metara već na startu su izbili na čelo i tu ostali do kraja. Drugi je bio Ioga Cauvelliere Konjičkog kluba "Krajišnik", kog je jahao Šašić, a treći Disco beats Almina Alića, sa Sašom Glogovcem u sedlu. Obzirom da Pocketeer nije ni nastupila, samo ova tri konja su i završila trku.

Foto: Glas Podrinja


-Borili smo se zajedno do poslednjeg metra. Dobili smo nadmoćno i ispunili želju navijača. Taktika je bila da konja ne forsiram mnogo, nego da u drugom delu staze krenem. Sve sam ispoštovao i pehar je u mojim rukama, rekao je Aleksa Stanarević posle trke.

Foto: Glas Podrinja


Na programu je bilo još pet trka. Pobedu u prvoj trci "Zorana", za sva grla od dve godine bez pobede, odnela je Magical Kiss, štale "Šendeković", sa Darkom Ljubomirovićem u sedlu. Druga je bila Magdalena, Stefana i Nenada Uglješić, koju je jahao Milan Nikolić. Četvrta je bila Proksima Slavena Ristić sa džokejom Milošem Milojevićem, a četvrta Princess Mia Vladana Ilića, sa Tikom Vujkovićem u sedlu.

Foto: Glas Podrinja


Ice Skate sa cokejom Sašom Glogovcem trijumfovao je u drugoj trci pod nazivom "Ivana". Druga je bila Gloria Gold Dragana Bojičića, sa Ištvanom Kozmom, treća Red Women, Džanka Bjelaka, sa jahačem Goranom Mešetovićem, a četvrti Hiroshi Miroslava Lazića sa Darkom Ljubomirovićem u sedlu.

Foto: Glas Podrinja


Shining Girl, Mirosalva Pajića, sa Kozmom, prva je prošla kroz cilj u trci "Tijana". Drugo mesto zauzela je L'orbiquet Nebojše Petrovića sa jahačem Milošem Milojevićem, treća je stigla Gaugamela iz Ergele "Surčin" koju je jahao Milan Nikolić, a četvrta je bila La Macedonienne Ergele "Ljubičevo" sa Željkom Ilićem u sedlu.

Foto: Glas Podrinja


Pobedu u Ženskoj milji - Memorijalu Jezdimira Adamovića odnela je Varenna Storm Aleksandra i Ane Ružić sa džokejom Milanom Konkoljem. Druga je bila Border War Saše Markovića sa Milošem Milojevićem, treća Stolen Time, KK "Šendeković" sa Ištvanom kozmom, a četvrta je kroz cilj prošla Scarlet Love, takođe iz štale "Šendeković" sa Darkom Ljubomirovićem u sedlu.

Foto: Glas Podrinja


Posle uzbudljive završnice, Mojito, Almina Alića, sa Sašom Glogovcem, je odneo pobedu u trci Savacium - utešni derbi. Drugo mesto je izborio ALiso KK "Krajišnik" sa Aleksom Šašić. Treći je bio Miami Storm štale "Milić" sa Goranom Mešetovićem, a četvrta Babajaga Belmina Sejdovića, sa Darkom Ljubomirovićem u sedlu.

Foto: Glas Podrinja


Sutra je na programu drugi dan Šabačkih konjičkih svečanosti i najvažnija trka ove godine - Memorijal Kralja Aleksandra. Pored ove, publiku očekuju još četiri trke, a u pauzama između njih će biit bogat propratni program. Tu je i trdacionalni "Lejdis dej" i izbor za najšarmantniju damu, a posebna pažnja je posvećena najmlađima koji imaju svoj kutak sa animatorima.

Foto: Glas Podrinja


Jubilarne 10. Šabačke konjičke svečanosti najavljene su sinoć defileom fijaketa od Šabačkog hipodroma do Šabačkog pozorišta.

-Konjički klub se potrudio da pokrijemo sve aspekte konjičkog sporta. Juče smo imali defili konjanika i fijakera, danas i sutra trkački dani, a sutra će na ovoj stazi trčati naša najbolja grla. Zadovoljni smo današnjim odzivom publike, a očekujemo da će ih sutra biti u još većem broju, rekao je predsednik Konjičkog kluba "Džokej klub Šabac" dr Aleksandar Peranović.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa