26. jul 2021.26. jul 2021.
Foto: Opština Bogatić

Foto: Opština Bogatić

Održana 14. sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić

U maloj sali Skupštine opštine Bogatić održali smo 14. sednicu Opštinskog veća Opštine Bogatić. Najvažnija Odluka koju smo jednoglasno usvojili je Plan detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Bogatić-prva faza 15000 ES u K.O. Crna Bara, opština Bogatić.

Cilj izrade ovog dokumenta je stvaranje planskog osnova za definisanje javnog interesa, formiranje parcela javne namene za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, pristupne saobraćajnice i potrebne infrastrukture, a sve za potrebe regulisanja komunalne funkcije sanitacije naselja: Bogatić, Sovljak, Crna Bara, Glogovac, Dublje, Belotić, Klenje i Banovo Polje. Smatram da je ovo krucijalna Odluka na našem putu savladavanja prepreka do ostvarenja konačnog cilja, a to je izgradnja kanalizacione mreže na teritoriji naše opštine.

Foto: Opština Bogatić


Pored ove Odluke na dnevnom redu smo imali i njih nekoliko koje se odnose na funkcionisanje Javno komunalnog preduzeća „Bogatić“ Bogatić i naših javnih ustanova. Takođe smo doneli Rešenja o odabiru projekata u oblasti kulture, društvenog i humanitarnog rada, crkava i verskih zajednica koji će se sufinansirati iz budžeta opštine Bogatić u 2021. godini. Donet je i Zaključak o usvajanju uređenja i izvođenja radova na delu javne površine-Spomen česma i plato u Ulici Narodnog fronta i 7. avgusta u Bogatiću na kat.parc.br.11377 K.O. Bogatić prema Idejnom rešenju uređenja javne površine Ateljea za projektovanje i nadzor Mačva projekat.
Opština Bogatić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa