27. jul 2021.27. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja /Prijem u Gradskoj kući za talentovane učenike

Foto: Glas Podrinja /Prijem u Gradskoj kući za talentovane učenike

Uspesi mladih matematičara i fizičara: Šabački genijalci dominiraju

Za mlade matematičare i fizičare, Mariju Novaković, Dušana Beguša, Aleksandra Adakalića i Vukašina Babića, učenike Matematičke gimnazije u Beogradu, osvajače brojnih medalja na republičkim takmičenjima, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić priredio je svečani prijem u Gradskoj kući gde je tokom razgovora istakao da će lokalna samouprava i zajednica uvek biti potpora talentima.

-Izuzetna mi je čast što sam imao priliku da razgovaram sa šabačkim genijalcima. To su deca koja su nakon završetka osnovnog obrazovanja u našem gradu nastavila svoje usavršavanje u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu gde ostvaruju vrhunske rezultate. Šabac je grad znanja, a to pokazuju uspesi koje postižu naši učenici. Mnogo ulažemo u obrazovanje, a to ćemo činiti i u narednom periodu. Samo znanjem možemo da se borimo za lepšu i berićtniju budućnost - rekao je gradonačelnik Pajić.

Zajednička poruka talentovanih učenika je da se trud i znanje cene, a posvećenost i ljubav ostvaruju planove. Nagrade i priznanja dodatna su motivacija i izazov za napredak, te i podršku Grada vide kao „vetar u leđa“.

-Uspesi na takmičenjima svakako daju posebnu motivaciju za bavljenjem određenom oblašću, ali smatram da ona može doći i sa drugih strana. Drago mi je da sam imao uspeha tokom proteklih godina, ali smatram da bih se matematikom i fizikom bavio i da nije bilo toliko priznanja. Pretpostavljam da ima i malo do sreće, ali sam i vredno radio, te se uloženi trud vratio. Zbog toga sam motivisaniji nego ikada - naglasio je Dušan Beguš, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije.

Dušan Beguš

-Ovo mi daje dodatno samopouzdanje i lepo je videti da i Grad misli o mladima, što nam svakako znači za naredne podvige -dodaje Aleksandar Adakalić, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije.
Aleksandar Adakalić

-Volim matematiku, jer je to veoma interesantna nauka. Motivaciju pronalazim u želji da budem bolji, da se istaknem i osvojim nova znanja - istakao je Vukašin Babić, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije.
Vukašin Babić
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња / Вукашин Бабић, Душан Бегуш и Александар Адакалић

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa