31. jul 2021.31. jul 2021.
Foto: pixabay
Naopaki kolač sa jabukama
Potrebno je:
jaja - 3 komada
šećer - 2 šolje
maslac - 125 g
brašno - 1 šolja
prašak za pecivo - 1 komad
jabuke - 4 - 5 komada
Priprema:
U pleh ravnomerno sipati šećer i dodati maslac isečen na kockice. Na tihoj vatri topiti dok se ne dobije zlatan karamel.
Iseći oljuštene jabuke na tanke kriške i poređati preko karamela jednu do druge kao lepezu.
U posudi umutiti jaja sa preostalom količinom šećera, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mešati dok se ne dobije glatka smesa.
Sipati smesu preko poređanih jabuka i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok kolač ne bude gotov.
Dok je još topao, okrenuti ga na odgovarajući tanjir. Po plehu je ostao karamel u koji treba sipati 1 šolju vode i staviti u ugrejanu rernu da se rastopi i provri.
Preliti kolač dobijenim sirupom, ostaviti da se potpuno ohladi pre serviranja.
jaja - 3 komada
šećer - 2 šolje
maslac - 125 g
brašno - 1 šolja
prašak za pecivo - 1 komad
jabuke - 4 - 5 komada
Priprema:
U pleh ravnomerno sipati šećer i dodati maslac isečen na kockice. Na tihoj vatri topiti dok se ne dobije zlatan karamel.
Iseći oljuštene jabuke na tanke kriške i poređati preko karamela jednu do druge kao lepezu.
U posudi umutiti jaja sa preostalom količinom šećera, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mešati dok se ne dobije glatka smesa.
Sipati smesu preko poređanih jabuka i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok kolač ne bude gotov.
Dok je još topao, okrenuti ga na odgovarajući tanjir. Po plehu je ostao karamel u koji treba sipati 1 šolju vode i staviti u ugrejanu rernu da se rastopi i provri.
Preliti kolač dobijenim sirupom, ostaviti da se potpuno ohladi pre serviranja.
Aktuelno
Najnoviji broj
28. mart 2024.