4. avgust 2021.4. avg 2021.
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Grčka musaka

Potrebno je:
krompir - 6 kom.
plavi patlidžan - 2 komada
mleveno meso - 300 g telećeg
paradajz - 2 komada
luk - 1 glavica
paprika - 1 komad, crvena
paradajz pire - 2 kašike
kačkavalj - 200 g
origano - 1/2 kašičice
brašno - 2 kašike
maslac - 50 g
sveže mleko - 2 šolje
jaja - 2 komada

Priprema:
Krompir oljuštiti i naseći na tanke kriške. Ispržiti na maslinovom ulju, posoliti, iscediti suvišnu masnoću i ređati u dubok pleh.

Luk sitno naseckati i pržiti dok ne porumeni. Dodati sitno naseckanu papriku. Dodati i sitno naseckan paradajz i mleveno meso, pa sve pržiti 5 minuta. Dodati origano i so. Dodati i paradajz pire i pržiti 20 minuta na srednjoj temperaturi.

Smesom preliti krompir.

Plavi patlidžan naseći na kriške. Posoliti i ostaviti kriške 15 minuta da se iscedi gorak sok. Oprati i pržiti sa obe strane do zlatne boje.

Pripremiti bešamel sos: 2 kašike brašna ispržiti sa 50 g maslaca. Dodati sveže mleko i sos kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje.

Skinuti sa ringle i dodati 2 jaja. Ovim sosom preliti plavi patlidžan i odozgo posuti narendanim kačkavaljem. Peći 1 sat na 180 stepeni.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa