6. avgust 2021.6. avg 2021.
Šapčani počeli pripreme (trening VK Šabac)

Šapčani počeli pripreme (trening VK Šabac)

Vaterpolisti grade formu za nikada jaču Super ligu

Drugog dana oktobra startuje možda i najkvalitenija evropska vaterpolo liga ove sezone, Super liga Srbije, a izazove moćnog takmičenja Vaterpolo klub "Šabac" dočekuje sa mladom ekipom uz nekoliko iskusnih velikih igrača.

Šapčani nose ulogu ekipe koju ne svrstavaju među kandidate za titulu, ali su ovdašnji vaterpolisti spremni da mnoge iznenade, posebno ukoliko iza njih ponovo stane publika kao što je to činila u predepidemiološkom periodu.

Kombinacija mladosti i iskustva



U odnosu na prethodnu sezonu, u klubu su ostali iskusni, već starosedeoci, kapiten Nikola Marković, Mihailo Repanović, na golu će i treću sezonu stajati Radoslav Filipović, a vernost klubu su potvrdili i Ognjen Stojanović, odnosno Savo Ćetković, reprezentativci Srbije i Crne Gore.

Sastav kombinacija iskusnih i mladih, starosedelaca i novajlija


-Svaki početak priprema je težak i to je najneomiljeniji deo, ali smo svesni koliko je važan. Imamo značajan broj novih igrača, ali to su momci koje poznajemo iako nismo igrali u istom klubu, vredni, dobri igrači i ljudi i sigurno će se brzo uklopiti. Pred nama je izuzetno jaka liga i ja se iskreno radujem duelima protiv kvalitetnih rivala. Njima uloga favorita, ali mi igramo da ih pobedimo, ne da budemo kvalitetan sparing rival - ističe kapiten Nikola Marković.

Novajlije rade od starta

Nova imena u Vaterpolo klubu "Šabac" su: Tubić (pojačanje iz Vojvodine), Žeželj i Vasović (Radnički Kragujevac), Šulc (Crvena Zvezda), Zeljković (Spartak Prozivka), Jovanović (Valis), uz dva internacionalca, Rusa Koptseva (Dinamo Moskva) i Vogela, mađarskog vaterpolistu koji je Šabac pojačao iz Egera.

Postignuti su dogovori i sa dva mlada igrača, Stanićem (Valis) i Marašom (Spartak Prozivka) i uskoro će se priključiti ekipi.


Kristijana Šulca su ljubitelji vaterpola dobro upoznali u Šapcu tokom duela protiv Crvene Zvezde. Srpski reprezentativac će sada poneti kapicu šampiona iz 2019. godine i pun entuzijazma dočekuje novu sezonu.

-Vrhunski uslovi, kvalitetni treninzi, sjajni saigrači, sve to čini da osećma veliku želju i da imam elan za rad. Tek smo na poečtku, uskoro slede sparinzi, a onda i Super liga koja će i ove sezone imati veliki kvalitet kao i prethodnih. Mnogi su nas otpisali, no ja očekujem eksploziju ovog mladog tima i da mnoge iznenadimo igrom i rezultatima. Nema pritiska i to je naša snaga - rekao je Kristijan Šulc.

Tim za budućnost Vaterpolo kluba Šabac

Stručni štab i rukovodstvo doneli su odluku da stvaraju tim za budućnost, a opet spreman i u sadašnjosti da ostane pri vrhu srpskog vaterpola. Razlika u budžetima u korist rivala je postojala i prethodnih sezona, ali je sada višestruko veća.

Vasović: Nerealne najviše ambicije, ali realan ostana pri vrhu srpskog vaterpola


-Ove sezone nije realno da imamo najviše ambicije, ali Gradski bazen i nadamo se pune tribine imaju magiju. Ne možemo da se nosimo sa budžetima Novog Beograda, Radničkog, Zvezde, Partizana, prevelika je razlika, te smo odlučili da podmladimo tim i izgradimo bazu za novi brzi pohod ka vrhu, jer proces podmlađivanja neizbežno očekuje i pomenute ekipe, mi smo započeli to ranije. Naravno, ovo su činjenice, ali u aktuelnom sastavu imamo uzvanredne vaterpoliste i kao što smo prethodne sezone uspeli što niko nije, da pobedimo i Novi Beograd i Radnički u gostima, planiramo i ove godine da mnoge iznenadimo. Ambicije nisu šampionske, ali jesu da ostanemo u vrhu - naglasio je trener Anto Vasović.

Stručni štab nepromenjen

Nema promene u stručnom štabu u odnosu na drugi deo prethodne sezone. Anto Vasović je prvi trener, Emil Nikolić i Nemanja Ličanin su pomoćnici. Nikola Đokić je fizioterapeut. Nikolić, uz rad sa prvim timom, pruža podršku trenerima svih mlađih kategorija.


Naredne sezone "Šabac" će se nadmetati u četiri takmičenja. Super liga Srbije počinje 2. oktobra, krajem godine sledi Kup, a "čivijaši" će nastupati i u Regionalnoj ligi i u LEN Euro ligi. Šabac je podneo prijavu za učešće u Euro ligi, a od broja prijavljenih zavisi format takmičenja, kvalifikacione runde i sve druge pojedinosti koje će biti poznate u drugoj polovini avgusta.

Borba u četiri takmičenja (Srbija, region i Evropa)


Višestruki značaj regionalnog takmičenja

Posle Olimpijskih igara Upravni odbor Regionalne lige će odlučiti o formatu i sistemu takmičenja u narednoj sezoni. Novi Beograd je podneo zahtev da nastupa u A1 ligi, o čemu će biti rasprave, no sva tri vaterpolo saveza su potvrdila da je regionalno takmičenje zajedinički interes.

Naime, međunarodne organizacije pružaju podršku ovakvim nadmetanjima, jer ona približavaju narode Balkana i drugih regiona, te je, osim vidnog kvaliteta i podizanja nivoa sporta, Regionalna liga i van sportskog polja izrazito važna.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa