7. avgust 2021.7. avg 2021.
Foto: Glas Podrinja /Otvaranje postavke u Kulturnom centru, kustos Sonja Petrović Jagić i v.d. direktorka Svetlana Stanković

Foto: Glas Podrinja /Otvaranje postavke u Kulturnom centru, kustos Sonja Petrović Jagić i v.d. direktorka Svetlana Stanković

Jubilarna trideseta izložba Malog formata u Kulturnom centru

U Galeriji Kulturnog centra Šabac u toku je jubilarna XXX izložba malog formata. Ova umetnička smotra obeležava tri decenije postojanja tokom kojih je značajan broj domaćih i međunarodnih stvaralaca izlagao svoja dela.

-Minijatura, odnosno mali format je, u suštini koncentracija misli, opredmećenje jedne umetničke ideje, introvertnosti. Ovo bi se ukratko mogla opisati izložba Malog formata u našoj ustanovi, koja traje trideset godina u kontinuitetu. Tokom ovog perioda imali smo priliku da ugostimo lokalne umetnike, one iz regiona i šire, kao i likovne kritičare, istoričare umetnosti koji su svojim znanjem, profesionalnošću i senzibilitetom gradili postavke za koje sa ponosom možemo reći da su zaštitni znak Kulturog centra - istakla je kustos i istoričar umetnosti KC Sonja Petrović Jagić.

Za jubilarnu izložbu žiri je odlučio da ravnopravno nagradi tri autora. Ovogodišnji laureati su: Dejan Ulardžić iz Šapca za rad pod nazivom Rasplinutosti, Leposava Milošević Sibinović iz Beograda za rad Tvrđava i Dušan Novaković iz Beograda za rad L esprit#3.
  • Фото: Глас Подриња /Културни центар Галерија отварање изложбе
  • Фото: Глас Подриња/Јубилеј малог формата
  • Фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa