20. avgust 2021.20. avg 2021.
Pixabay

Pixabay

Kadeti u borbi za spas

Kadetska rukometna reprezentacija Srbije večeras u Hrvatskoj igra jedan od najvažnijih mečeva u poslednjih nekoliko godina.

Posle niza neuspeha i tri vezana poraza u dva stupnja na Evropskom prvenstvu, prinuđena je da se grčevito bori za opstanak u A diviziji.

Srbiji je u bori za pozicije od 13. do 16. neophodno da bude najbolja kako ne bi bila eliminisana. Tim u kome nastupaju tri igrača Metaloplastike: Antonijević, Dodić i Milovanović igra protiv vršnjaka iz Austrije danas od 15:15, dok u drugom meč u okviru borbe za opstanak snage odmeravaju Izrael i Rusija. Pobeda jedina ostavlja nadu za spas.

Vukašin Antonijević zaustavlja reprezentativca Slovenije (foto: sajt RSS)



Slovenci u borbi za medalje

Srbija je do sada odigrala pet utakmica u Hrvatskoj i pretrpela četiri poraza i samo jedan trijumf. Ono što je interesantno da je sigurnu i ubedljivu pobedu 36:30 zabeležila protiv reprezentacije sigurno kvalitetnije od svih drugih rivala sa kojima su naši kadeti odmerili snage.

Srpski reprezentativci su naneli jedini poraz Slovencima na ovom prvenstvu do sada i ekipa nekadašnje jugoslvenske republike u popodnevnim satima igra polufinalni meč protiv domaće Hrvatske, a među četiri najbolja tima kvalifikovala se sa prvog mesta iz četvrtfinalne grupe.

Nadamo se da se to neće desiti našoj reprezentaciji, ali je moguće da Srbija ne uspe da sačuva status u A diviziji, a Slovenija osvoji medalju, možda i pobednički pehar.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa