21. april 2018.21. apr 2018.
Dan školske gimnastike

Dan školske gimnastike

Brojinm sportskim događajima koje je grad uspešno otranizovao, danas se pridružila i gimnastika. Šabac i sala Gimnazije ugostili su najbolje gimnastičarke centralne Srbije na Prvenstvu ovog dela naše zemlje u C gimnastici, odnosno školskoj verziji ovog bazičnog sporta.
Devet gostujućih klubova i dva šabačka "Sloboda" i "Kami" doveli su ukupno oko 200 takmičarki svih uzrasta. Sve takmičarke su podeljene u četiri starosne kategorije: 1 - 4. razred; 5-6. razred; 7-8. razred; srednje škole. Veštinu usu demonstrirale na odskočnoj dasci, vratilu, gredi i parteru.
-Ponosan sam što vidim ovoliko devojčica na gimnastičkom takmičenju. Za mene ste pobednice već tim što ste izabrali ovaj lep, bazični sport. Mi kao grad uvek podržavamo sport, po sportu smo poznati, ali osim vrhunskog, težimo da maksimalno podržimo i masivni, školski sport. Verujem da ćemo u budućnosti organizovati još mnogo gimnastičkih takmičenja i da će i ovo Prvenstvo popularistai gimnastiku u Šapcu - istakao je na otvaranju Predsednik Skupštine Nemanja Pajić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa