26. avgust 2021.26. avg 2021.
Foto Glas Podrinja

Foto Glas Podrinja

Direktor "Srbijavoda" obišao radove na Tamnavi

Direktor JVP "Srbijavode" Goran Puzović, narodni poslanik Veroljub Matić i predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić obišli su danas radove na sanaciji i rekonstrukciji nasipa reke Tamnave, oštećenog u poplavama prošle godine.

Foto Glas Podrinja
Radovi u cilju unapređenja zaštite obuhvataju sanaciju levoobalnog nasipa vodotoka prvog reda u Donjem Crniljevu i izgradnju mosta koji će omogućiti veći proticajni profil. Na taj način mogućnost plavljenja preko 50 domaćinstava na levoj obali Tamnave u ovom koceljevačkom selu biće svedena na minimum.

Vrednost radova je oko 30 miliona dinara.
Foto Glas Podrinja

-Donje Crniljevo je u prethodnih nekoliko godina bilo plavljeno od reke Tamnave i nakon prošlogodišnje poplave i teške situacije, urađen je Elaborat, pripremljena tehnička dokumentacija, započeti su radovi na izgradnji novog mosta i na regulisanju leve obale reke. Sledećeg proleća ovaj deo će biti u potpunosti završen i ovo naselje će biti zaštićeno- izjavio je Puzović i podsetio na značajna ulaganja u prethodnom periodu i realizovane investicije u opštini Koceljeva zahvaljujući kojima je Tamnava regulisana kroz samo sedište opštine i obnovljeno nekoliko vodotokova drugog reda.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa