30. avgust 2021.30. avg 2021.
Foto: Glas Podrinja: Radove na izgradnji sale u Srednjoj poljoprivrednoj školi obišao gradonačelnik Šapca

Foto: Glas Podrinja: Radove na izgradnji sale u Srednjoj poljoprivrednoj školi obišao gradonačelnik Šapca

Srednja poljoprivredna dobija salu za fizičko

Počeli su radovi na izgradnji fiskulturne sale u Srednjoj poljoprivrednoj školi sa domom učenika. Planirano je da do kraja ove godine ona bude stavljena pod krov, nakon čega sledi opremanje. Trenutno je ovo jedina škola u gradu koja nema svoju salu za fizičko.

Foto: Glas Podrinja


-Časove fizčkog smo, kada je vreme dozvoljavalo, imali na otvorenom. Tokom zime smo ih organizovali u prilagođenoj učionici. Deca su tamo samo stoni tenis mogla da igraju, tokom cele zime i svake godine. Sala će mnogo značiti, dugo smo je čekali. Pored đaka škole, salu će moći da koriste i učenici koji stanuju u našem Domu. Oni imaju Domijadu, takmičenje domova u različitim sportovima. Do sada smo plaćali sale po gradu kako bi se oni pripremali za to, naveo je Đorđe Aleksić, profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj poljoprivrednoj školi.

Foto: Glas Podrinja: Profesor fizičkog Đorđe Aleksić


Sala će imati svlačionice, mokre čvorove i terene za košarku i odbojku. Ukupna površina će biti 800 kvadratnih metara, od čega će teren biti oko 650 metara kvadratnih.

Foto: Glas Podrinja


-Ovo je ispunjenje još jednog sna. Dugo godina smo maštali o tome da Srednja poljoprivredna škola dobije salu za fizičko. Od 2012. godine traje priča, projekti, planovi, dozvole i došli smo do momenta kada je Grad Šabac podržao ideju o izgradnji ove sale i pomogao sa 5 miliona dinara. Nakon toga uključilo se i Ministarstvo prosvete. Očekujem da u jako kratkom roku sala bude stavljena pod krov, do kraja ove godine, rekao je direktor Srednje poljoprivredne škole Predrag Savić.

Foto: Glas Podrinja: Direktor škole Predrag Savić i gradonačelnik Aleksandar Pajić


Pored pomenutih 5 miliona dinara, koje je Grad odvojio za finansiranje sale, Škola je učestvovala sa milion dinara, dok će najveći teret snositi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa 18 miliona dinara.

Foto: Glas Podrinja


-Kvalitet srednjoškolskog obrazovanja u našem gradu podižemo na mnogo viši nivo, omogućujući učenicima da imaju i kvalitetne uslove za bavljenje sportom. Ovde se školuje 550 učenika i ovo je jedna od najboljih poljoprivednih škola u Republici Srbiji. Agilnim radom menadžmenta škole, kompletnog kolektiva, ali i učenika stvoreni su odlični uslovi u kojima škola funkcioniše. Imamo mini zoovrt, halu za jahanje i to je nešto čime se i grad može podičiti, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, koji je danas obišao radove na izgradnji sale.

Foto: Glas Podrinja
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa