3. septembar 2021.3. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja / gradonačelnik dr Aleksandar Pajić i Anja Petrović

Foto: Glas Podrinja / gradonačelnik dr Aleksandar Pajić i Anja Petrović

Prijem gradonačelnika za Šapčanku Anju Petrović studentkinju Univerziteta Oksford

Šapčanka Anja Petrović nastaviće ove jeseni svoje akademsko usavršavanje na prestižnom Univerzitetu Oksford u Velikoj Britaniji. Kako bi joj obrazovni put bio lakši Grad Šabac je darovao budućoj studentkinji inženjerstva laptop računar.

-Anja je ponos Šapca i bilo nam je veoma drago što kao grad možemo da damo skroman doprinos njenom profesionalnom i obrazovnom usavršavanju. Nadamo se da će poklon laptop računar biti od značaja za Anju i njene studije. Svojim znanjem i zalaganjem, uspela je da bude u grupi od 170 mladih ljudi koji će sticati obrazovanje na Oksford unizverzitetu i ostvari punu stipedniju kao jedna od tri internacionalna studenta – istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić tokom svečanog prijema za mladu Šapčanku, naglasivši da će grad uvek podržati istaknute pojednince kako bi ostvarili svoj pun potencijal.

- Grad je uvek tu da pomogne najboljim građanima, a ovo je samo jedan od primera, te se nadamo da će Anjinim stopama krenuti brojni naši učenici, jer Šabac treba da bude grad znanja i grad budućnosti – zaključio je gradonačelnik.
Foto: Glas Podrinja/ Poklon grada Šapca za za Anju Petrović podstrek za buduće uspehe

Poklon grada Šapca vetar u leđa


Mlada Šapčanka je znanje sticala u Šapcu i Beogradu u Matematičkoj gimnaziji osvajavši brojne nagrade iz matematike i fizike, te je prirodan sled bio dalje usavršavanje.

-Obrazovanje koje sam stekla u rodnom gradu, Šabačkoj gimnaziji i Metematičkoj gimnaziji bilo je odlična baza, te sam veoma srećna što ću imati priliku da studiram u Velikoj Britaniji. Poklon Grada za mene je vetar u leđa za moje dalje profesionalno usavršavanje, ali i pokazatelj da Šabac vodi računa o svojim talentima i da ceni rad i trud – rekla je Anja.

Foto: Glas Podrinja/Svečani prijem u Gradskoj kući

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa