6. septembar 2021.6. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja: Uklanjanje divlje deponije u Ribarima

Foto: Glas Podrinja: Uklanjanje divlje deponije u Ribarima

Počelo čišćenje divlje deponije u Ribarima

Danas je počelo uklanjanje divlje deponije u Ribarima. Sanacija deponije se realizuje u okviru projekta prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanja otpada u 2021. godini, o čijem su sufinasiranju, prošle sedmice, ugovor potpisali gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

-Vrednost projekta je dva miliona dinara, od čeka 1.540.616 dinara finansira Republika, a ostalo Grad Šabac. Izuzetno važan projekat za Grad, koji će se odvijati na 11 lokacija na seoskom području. Pored Rubara to su i: Slepčević, Prnjavor, Petlovača, Mrđenovac, Mišar, Mala Vranjska, Krivaja, Drenovac i dve lokacije u Mačvanskom Pričinoviću. Želimo da stvorimo bolje uslove za život građanima. Grad je postao stabilan partner sa Republikom. Ovakvih projekata, i u oblasti ekologije i u drugim sferama, u narednom periodu će biti sve više, rekao je zamenik gradonačelnika Blaža Knežević.

Foto: Glas Podrinja:Projekat Grada i Ministarstva zaštite životne sredine


Deponija u Ribarima je nedavno očišćena, ali su nesavesni građani na istom mestu ponovo odložili tone svih vrsta otpada. Pored šuta, garderobe, nameštaja, među đubretom su se mogle videti i stare porodične fotografije. Za čišćenje otpada zaduženo je JKP "Stari grad Šabac".

Foto: Glas Podrinja: locirano još 11 deponija


-JKP "Stari grad" je apliciralo kod Ministarstva zaštite životne sredine za projekat sanacije divljih deponija. Naišli smo na razumevanje od strane Gradske uprava, koja ne samo da je podržala ovaj projekat nego i učestvuje u njegovom sufinansiranju. Mi smo locirali 11 divljnih deponija na teritoriji Šapca. Ova u Ribarima je duga oko 600 metara i na njoj ima građevinskog, kabastog, zelenog otpada... Još jednom apelujem na sve građane da svoj otpad odlažu na mesta predviđena za to, rekao je direktor JKP "Stari grad" Nikola Begović.

Foto: Glas Podrinja: od građevinskog otpada do porodičnih uspomena
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa