7. septembar 2021.7. sep 2021.
foto:Glas Podrinja

foto:Glas Podrinja

Sajam organske hrane

U pešačkoj zoni Šapca na platou ispred stare Robne kuće u toku je šesti Sajam organske hrane. Svoje proizvode na štandovima izložilo je 15 proizvođača.

- Naše Udruženje uz podršku Grada organizuje danas šesti sajam organske hrane. On pokazuje da ova manifestacija ima veliki značaj za naše sugrađane, potrošače i proizvođače. Ove godine imamo preko 15 izlagača koji su podeljeni u dve grupe: prvo su sertifikovani i drugo oni koji još uvek nisu ušli u taj proces ali planiraju da se uključe. Cilj manifestacije je da se što veći broj ljudi upozna sa ovim načinom proizvodnje i ishrane.
Osim organskih proizvoda na sajmu se nalaze i humanitarne tezge, raznih organizacija sa istim ciljem, a to je da nekome pomognu. To su:"Udruženje da budemo svi jednaki", "Ljubav, vera i nada" i "Humanitarna prodaja knjiga Dušana Makevića", kaže Mina Mijailović iz Evropskog udruženja za ekologiju.

Na jednom od štandova zatekli smo Sanju Kuzmanović, koja nudi široku lepezu organskih proizvoda sa svoje njive. Ona i muž Svetozar, bave se ovom proizvodnjom od 2015. godine, a trenutno imaju 10 plastenika na dve hektara.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa