7. septembar 2021.7. sep 2021.
Beta

Beta

Profit Sverbanke za sedam meseci 2021.godine bio 11,2 miliona evra

Neto profit Sberbanke Srbija za sedam meseci ove godine premašio je 11,2 miliona evra tako da je banka u julu ostvarila poslovne i finansijske ciljeve za celu 2021. godinu, saopšteno je danas.

Predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbija Vladimir Bošković je na konferenciji za novinare istakao da će 2021. za tu banku biti "zasigurno najuspešnija poslovna godina".

"U programu kreditiranja privrede uz garancijsku šemu sa državom, Sberbanka Srbija je zaključno sa julom odobrila i isplatila više od 158 miliona evra kredita i povoljnim pozajmicama za likvidnost podržala više od 3.000 domaćih preduzeća. Naše učešće u ukupnom iznosu ovih plasmana je premašilo 7,6 odsto, što je duplo više od udela koji imamo, kada je reč o vrednosti ukupne aktive na domaćem bankarskom tržištu", objasnio je Bošković.

Po njegovim rečima, vrednost kreditnog portfolija u Sberbanci je u julu povećana za preko 46 miliona evra u odnosu na početak godine, prvenstveno zahvaljujući dobrim plasmanima u delu saradnje sa stanovništvom.

Štednja gradjana u Sberbanci je u julu dostigla rekordan iznos od 600 miliona evra, dok je udeo problematičnih kredita u ukupnom iznosu zajmova u otplati zadržan na 3,6 odsto.

Bošković je istakao da je Sberbanka donirala više od 8,2 miliona dinara za podršku domaćim zdravstvenim ustanovama u borbi protiv pandemije kovid 19 i da je uspešno realizovala i podržala i neke od veoma značajnijih kulturnih, sportskih i ekoloških projekata u Srbiji.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa