9. septembar 2021.9. sep 2021.
foto: Beta

foto: Beta

Tužilaštvo: Na obdukciju predato 14 preminulih u požaru u kovid centru u Tetovu

Tužilaštvo Severne Makedonije saopštilo je danas da je na obdukciju predato 14 tela žrtava požara u kovid centru u Tetovu i da se ispituje da li ima još nastradalih.

Prema prvim saznanjima u sinoćnjem požaru u montažnoj modularnoj bolnici kliničkog centra u Tetovu medju preminulima nema medicinskog personala, a da će za neke preminule biti potrebna DNK analiza da se utvrdi identitet.

U istrazi požara u kojem je izgoreo taj kovid centar noćas su radila tri tužioca iz Tetova i dva iz Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje, a na mesto dogođaja došao je i glavni tužilac Severne Makedonije. On je prisustvovao sednici opštinskog Kriznog štaba koju je vodio premijer Zoran Zaev.

Kako je navedeno u saopštenju, uviđaj će biti nastavljen i danas, a javni tužioci će, zajedno sa ekspertima MUP-a, obezbediti dokaze za potpuno raščišćavanje tog tragičnog događaja.

"Do ranih jutarnjih sati tužioci su saslušali zaposlene u modularnoj bolnici sa ciljem da se utvrde razlozi za požar. U isto vreme izdata je naredba za obezbeđivaje snimka video nadzora u i oko objekta", navodi se u saopštenju.

Vlada Severne Makedonije zakazala je vanrednu sednicu zbog tragedije u Tetovu, a predsednik države Stevo Pendarovski otkazao je najavljene događaje povodom 8. septembra Dana nezavisnosti.

Prema medijskim informacijama, u modularnoj bolnici je u trenutku kad je izbio požar bilo najmanje 20 ljudi.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa