11. septembar 2021.11. sep 2021.
Kabinet načelnika MUO: sa svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine Bogatić

Kabinet načelnika MUO: sa svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine Bogatić

Kabinet načelnika MUO: Dan opštine Bogatić

Dan opštine Bogatić, 10. septembar, svečano je obeležen održavanjem akademije u sali Kulturno-obrazovnog centra, u znak sećanja na 1381. godinu kada je Ravaničkom poveljom Kneza Lazara, Mačvanska banovina ušla u sastav srednjevekovne srpske države.

Svečanom događaju prisustvovali su brojni gosti i saradnici opštine, državni sekretar Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Milka Milovanović Minić, šef protokola u kabinetu ministra za brigu o porodici i demografiju, Nenad Gavrilović, narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije, Boban Birmančević i Tomislav Janković, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Vladan Krasavac, predstavnici diplomatskog kora, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, gradonačelnici  gradova i predsednici opština, predstavnici gradova i opština Šabac, Sremska Mitrovica, Loznica, Bijeljina, Istočno Sarajevo, Koceljeva, Vladimirci, Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj, Pećinci, Irig, Leposavić, Medveđa, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije, BIA, Saveza pronalazača Srbije, Zadružnog saveza Srbije, Javnog preduzeća "Putevi Srbije", Osnovnog suda, Crkvene opštine, Elektro distribucije, Poreske uprave, Regionalne razvojne agencije  Podrinja, Pogdorine i Rađevine, privrednici, predstavnici političkih partija, odbornici i većnici Skupštine opštine, brojni građani.

Pozdravnu reč i dobrodošlicu uputio je domaćin proslave, predsenik Opštine Milan Damnjanović.

-Dobro došli u Bogatić, opštinu koja je možda mala po broju stanovnika, ali velika po broju divnih ljudi, pravih mačvanskih domaćina, plemenitog srca i čiste duše. Svaki narod ima svoje mitove i legende,  svaka varoš, pa i naša, ima svoje priče, običaje, stremljenja i ciljeve, koji se skupljaju u svesti građana i u skladu sa vremenom u kojem živimo formiraju svakodnevne potrebe.

Cilj i prioritet sadašnjeg rukovodstva  opštine Bogatić je  stvaranje boljeg života za sve naše građane. Danas stvaramo uslove za naše đake i studente, da dobiju najbolje obrazovanje, danas želimo  da naše majke i očevi imaju dostojanstvenu starost i podršku zajednice u kojoj žive. Verujem svakim delom svog bića da Bogatić možemo učiniti sigurnijim i lepšim mestom za život, ako budemo sledili naše temeljne istinske vrednosti.

Naš Bogatić će ubrzo dobiti obrise urbanog i savremenog mesta, sa profesionalnim pristupom i odgovornim rukovođenjem, sa prirodnim resursima i potencijalima sa kojim raspolažemo, sa pre svega vrednim ljudima sasvim opravdano   je očekivati realizaciju takvih, po prirodi optimističnih, ali u praksi objektivnih i ostvarivih pobeda za našu bližu budućnost.  

Da su naša pozitivna energija, uloženi trud i ostvareni rezultati prepoznati govori  i činjenica da smo razvili izvanrednu međusobnu saradnju sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvima, koji su nam nekoliko puta dolazili u posetu i na tome im iskreno zahvaljujem, jer nam  njihova podrška izuzetno znači i veoma prija. Nesporno je da su pred  Bogatićem bolji dani, Bogatić želi da se otvori, razvija, sarađuje sa svima i napreduje na svim poljima- rekao je između ostalog Milan Damnjanović.

Povelje zaslužnim građanima i institucijama


Zaslužnim građanima i institucijama povelje i plakete uručili su predsednik Milan Damnjanović i predsednik Skupštine opštine Siniša Puzić.

U umetničkom delu programa nastupili su Hor Mačvanski, vokalne solistkinje, Ana Ković i Mina Đukić, Folklorni ansambl "Đido" i Branislav Ković, glumac amaterskog pozorišta "Janko Veselinović".
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa