13. septembar 2021.13. sep 2021.
Foto: Gradska uprava / sednica Kriznog štaba za vanredne situacije grada Šapca

Foto: Gradska uprava / sednica Kriznog štaba za vanredne situacije grada Šapca

Aleksandar Pajić: bez manifestacija u narednom periodu

Štab za vanredne situacije grada Šapca doneo je odluku da se u narednom periodu ne održavaju tradicionalne manifestacije našeg grada – Čivijaški Karneval i Šabački Vašar.

-Mislim da je ovo ispavna odluka bez obzira što je ekonomija jako bitna za funkcionisanje grada. Zdravlje naših sugrađana je na prvom mestu kao i činjenica da je povećan broj obolelih u našem gradu – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Foto: Gradska uprava


Broj aktivno obolelih na teritoriji grada je 1188. Hospitalizovanih pacijenata je 64.


-Imamo veliki broj pozitivnih učenika – 11 dece u predškolskoj ustanovi, 87 učenika osnovnih škola i 155 učenika srednjih škola. Oni su najbrojniji učesnici ovih manifestacija. Mislim da je ovo najbolje rešenje. Imamo vremena kada ćemo slaviti. Ovo je ozbiljno vreme koje zahteva ozbiljne odluke – dodao je dr Pajić.

Sanitarna inspekcija kao i komunalna policija pojačaće kontrolu donetih mera u borbi protiv korona virusa.

V.d. direktora dr Branko Vujković istakao je da je epidemiološka situacija na teritoriji Mačvanskog okruga ozbiljna.

-Iz dana u dan se stanje pogoršava. Imamo brojke koje su zaista visoke. Na sreću, još uvek nemamo veliki broj pacijenata na stacionarnom lečenju ali to može u svakom trenutku da se promeni. Alepujemo da se poštuju mere. Mere nisu prestale iako vidimo da ih građani ne poštuju na adekvatan način – i pozvao sugrađane da se vakcinišu kako bi pomogili zdravstvenim sistemu i sebi samima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa