25. april 2018.25. apr 2018.
Najbolje iz cele Srbije
Završeno pozorišno proleće

Najbolje iz cele Srbije

Treći teatarski festival “Pozorišno proleće”, završen je svečanom dodelom nagrada. Poštovaoci dramske umetnosti tokom trajanja manifestacije videli su sedam najboljih predstava iz prethodne pozorišne sezone u Srbiji. Stručni internacionalni žiri u sastavu Karpo Aćimović Godina, Nikol Ristanovski i Petar Kukov imali su težak zadatak. Najviše nagrada osvojila je predstava Novosadskog pozorišta, “Mala mađarska pornografija” u režiji Nikite Milivojevića. Prema oceni žirija ovom komadu pripale su tri nagrade: za režiju, najbolju mušku ulogu i najbolje glumačko ostvarenje.
Narodno pozorište iz Beograda na festivalu takmičilo se sa dve predstave iz svog redovnog repertoara. Drama “Carstvo mraka” osvojila je “Nagradu za najbolju predstavu”. Komad je urađen prema istoimenoj drami Lava Nikolajeviča Tolstoja, u režiji Igora Vuka Torbice. Direktor drame ovog teatra Željko Hubač navodi da uvek rado gostuju u Šapcu, kako na festivalu, tako i tokom pozorišne sezone.
- Moram priznati da je ovo već druga nagrada za dramu Narodnog pozorišta na festivalu najboljih srpskih predstava, tako da posle “Rodoljubaca”, “Carstvo mraka” je osvojilo gran pri. Meni je zaista veliko....
opširnije u štampanom izdanju

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa