20. septembar 2021.20. sep 2021.
Kvartet predvođen Grujićem (foto: N. R. KSS)

Kvartet predvođen Grujićem (foto: N. R. KSS)

Četvorosed osmi na svetu

Četvorosed Srbije na čijem čelu je bio Nebojša Grujić, kajakaš "Zorke", osvojio je osmo mesto na Svetskom prvenstvu za seniore u Danskoj. Uspešnim nastupima u kvalifikacijama i polufinalu, naši reprezentativci su se probili do odlučujuće trke gde su kroz cilj prošli kao osmi u kategoriji četvoroseda na 500 metara.

Ono po čemu se izdvojilo ovo nadmetanje bila je neizvesnost tokom cele trke, a vremenski učinak na kraju sugeriše dovoljno o izjednačenosti ekipa. Srbija je bila osma, a samo pola sekunde brže je veslala Češka koja je zauzela treće mesto.

Uz Grujića u posadi su još bili: Torubarov, Dragosavljević i Novaković. Šabački kajak su u Kopenhagenu predstavljali i treneri Uroš Pavlović, Milan Đenadić i Uroš Mitjev.

Polsednje takmičenje tekuće kajakaške sezone


Sezona završena

Okončana je još jedna usšešna kajakaška sezona za šabački kajak i klub "Zorka". Učinak zaslužuje poseban tekst koji će uskoro biti na vašem i našem portalu, ali ukratko, tokom 2021. "Zorka" je vratila titulu sveukupnog šampiona Srbije u ekipnoj konkurenciji, seniori su takođe najbolji u državi. Mini kajak ekipa je ubedljivo osvojila Ligu.

Pojedinci su nastupali na najvažnijim takmičenjima u međunarodnoj konkurenciji, Svetskim i Evropskim prvenstvima, Olimpijskim nadama, Mihailo Subotić je bio na korak od Olimpijskih igara, a trener Milan Đenadić je predvodio takmičara i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa