21. septembar 2021.21. sep 2021.
Gradonačelnik Šapca, Aleksandar Pajić

Gradonačelnik Šapca, Aleksandar Pajić

Čestitka gradonačelnika Šapca

Danas naša crkva i vernici obeležavaju praznik rođenja Presvete Bogorodice, majke Isusa Hrista, u narodu poznatiji kao Mala Gospojina. Za brojne šabačke porodice to je i druga slava, odnosno preslava koja se obeležava u krugu porodice i prijatelja. Ova lepa tradicija koju Šapčani brižno čuvaju već decenijama unazad, postala je simbol po kojem je Šabac nadaleko prepoznat.

Želim da čestitam današnji praznik svima koji preslavljaju. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji grada Šapca, tradicionalne šabačke manifestacije koje upotpunjuju ovaj praznik morale su biti odložene. Svesni situacije, doneli smo odluku koja je u prvi plan stavile zdravlje naših sugrađana. Naša borba sa ovim opakim virusom nastavlja se i u danima i nedeljama koje dolaze. Stoga vas molim da poštujući epidemiološke mere svi zajedno pokažemo odgovornost u danima koji si pred nama i da se vakcinišu oni koji to do sada nisu učinili.

Nadam se da ćemo već naredne godine, praznik Male Gospojine u Šapcu moći da proslavimo onako kako smo to godinama unazad radili, zajedno sa svojim najmilijima, rodbinom i prijateljima koja će posetiti tradicionalni Šabački vašar.

Srećna nam svima preslava Grada Šapca - Mala Gospojina.

Kabinet gradonačelnika Šapca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa