21. septembar 2021.21. sep 2021.
Opština Koceljeva

Opština Koceljeva

12.Festival zimnice u Koceljevi

Republički Krizni štab je dao saglasnost, te će ovogodišnji 12. Festival zimnice u Koceljevi, nakon jednogodišnje pauze, ipak biti održan 24. i 25.septembra.

Već prvog dana posetioci na štandovima u parku kod Doma kulture mogu degustirati i pazariti prerađevine od voća i povrća, ali i mesa, meda, proizvode od mleka...

Prema rečima organizatora interesovanje je i ove godine veliko. U petak i subotu svoje proizvode izlagaće oko 200 izlagača, što je oko 15 odsto manje u odnosu na prethodni sajam.

Opština Koceljeva


Od ukupnog broja izlagača oko dve trećine su proizvođači zimnice. Na oko 50 štandova kupci mogu pronaći prerađevine lokalnih proizvođača. Pored domaćih izlagača svoje proizvode će u najvećem broju ponuditi gosti iz okolnih gradova i opština poput Šapca, Valjeva, Uba, Loznice i Osečine, ali će gastronomsku ponudu svog kraja prezentovati, između ostalih, i Leskovčani i Jagodinci.

Organizatori su predvideli i bogat program. Od pratećih sadržaja, pored koncerata i nastupa kulturno-umetničkih društava, najveću pažnju privlači takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša.

Kako je početkom ove nedelje potvrđeno u organizacionom odboru svoje učešće najavilo je oko 200 takmičarskih ekipa.


–Festival zimnice biće održan jer smo dobili saglasnost od republičkog Kriznog štaba da se može održavati uz sve propisane epidemiološke mere. Što se tiče kompletnog programa, to ćemo još procenjivati. To zavisi od aktuelne epidemiološke situacije, da li će program biti u punom kapacitetu ili ne. Naravno da ćemo poštovati sve što nam je preporučeno, jer želimo da zaštitimo sve učesnike- poručio je predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić.

Za sada je gotovo izvesno da će karneval i maskenbal ipak izostati.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa