21. septembar 2021.21. sep 2021.
Slava najstarijeg šabačkog fudbalskog kluba (foto: Glas Podrinja)

Slava najstarijeg šabačkog fudbalskog kluba (foto: Glas Podrinja)

Slava i rođendan šabačke Mačve

Fudbalski klub "Mačva" obeležio je klupsku slavu Malu Gospojinu i 102. rođendan, odnosno 102. godišnjicu od odigravanja prve utakmice u istoriji kluba.

Tradicionalnim lomljenjem slavskog kolača u klupskim prostorijama, rukovodstvo, stručni štab, fudbaleri, prijatelji kluba i navijači obeležili su praznik i poželeli jedni drugima još mnogo crveno-crne radosti u narednom periodu.

Želje za brzim povratkom u Super ligu (foto: Glas Podrinja)


Postavljeni prioriteti se ostvaruju brže nego što su očekivali u rukovodstvu, uveren je predsednik kluba.

-Dočekujemo naš praznik i naš rođendan u odličnoj atmosferi i ispunjeni optimizmom. Primarni cilj ove sezone bio nam je stabilizacija kluba, čvršća organizacija i afirmacija mladih igrača. Planovi se realizuju brže od očekivanog tempa, rezultati su odlični i mogu samo da poželim da ovakav osećaj preovladava još dugo. Potpisali smo profesionalne ugovore sa 12 mladih igrača, vratili pet fudbalera koji su iz Šapca u svoj grad, u sastavu protiv Inđije je bilo 15 bonus igrača, 16 igrača iz Šapca i uveren sam da je to put koji treba da sledimo - rekao je predsednik Upravnog odbora Dragojlo Lazić.

Praznik dočekan u dobroj atmosferi (foto: Glas Podrinja)


Sećanje na 21.09.1919.

Pre tačno 102 godine, na tradicionalni vašarski dan, davne 1919. godine Mačva je odigrala svoj prvi zvanični meč pod tim imenom. Rival je bio iz Sremske Mitrovice, a poprište duela beše Kasarsko polje. Pobedili su gosti 4:2, međutim zapisi i davna sećanja svedoka te utakmice uvek su isticala izvanrednu atmosferu u gradu uprkos neuspehu, jer se slavilo rođenje novog sportskog kolektiva.


Tokom 102 godine Mačva je sedam sezona nastupala u najvišem rangu države kojoj je pripadala. Jednu sezonu je igrala u Ligi za prvaka Kraljevine Jugoslavije 1931, dve godine je nastupala u Prvoj ligi FNRJ (1951-1953) i četiri sezone je predstavljala Šabac u Super ligi Srbije (2017-2021).

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa