22. septembar 2021.22. sep 2021.
Beta

Beta

Mali: Do kraja dana svi penzioneri i korisnici PIO ponda dobijaju po 50 evra

Na račune penzionera, invalida rada i korisnika privremene naknade kod PIO fonda Srbije danas će biti uplaćeno po 5.900 dinara, kazao je ministar finansija Siniša Mali.

"Ovo je deo trećeg paketa pomoći za ublažavanje posledica pandemije korona virusa - još jedno obećanje koje danas ispunjavamo", rekao je Mali za RTS.

Za tu namenu danas će iz budžeta biti isplaćeno 9,9 milijardi dinara.

Mali je podsetio je da je tokom 18 meseci pandemije svakom penzioneru uplaćena pomoć od po 59.000 dinara.

"Ova pomoć je stvarno pokazatelj naše snage, naše stanje u javnim finansijama je veoma stabilno i imamo novca, pokazali smo koliko je država jaka, i hoćemo da pomognemo onima koji su najugroženiji, sigurno to jesu naši najstariji sugradjani", rekao je Mali.

Komentarišući kritike na račun novčane pomoći građanima, ministar je naglasio da u ovom trenutku Srbija nema potrebu da se zadužuje.

"U ovom trenutku na računu našeg budžeta imamo 257 milijardi dinara... Naš javni dug je 55,5 odsto BDP-a, ispod nivoa Mastrihta od 60 odsto koji je rezervisan za EU", rekao je Mali.

Istakao je da domaća ekonomija "mnogo bolje radi" nego što je planirano, te da se od tog novca pomaže gradjanima.

Mali je rekao da će svi punoletni gradjani u novembru dobiti još 30 evra pomoći za koju nije potrebno da se ponovo prijavljuju.

Pomoć od 20 evra punoletnim gradjanima biće isplaćena u decembru, a od 15. novembra do kraja tog meseca za nju će moći da se prijave oni koji su u medjuvremenu postali punoletni i oni koji se ranije nisu prijavljivali za pomoć od 30 plus 30 evra.

Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa