26. april 2018.26. apr 2018.

SUTRA POČINjE MERENjE BRZINE NA SVIM AUTOPUTEVIMA

Kamere JP "Puteva Srbije" instalirane su na svim za to predviđenim mestima, a brzina će se meriti na osnovu vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe.
Vozačima sa srpskim tablicama kojima se brzina kojom su se kretali ne uklopi u propisanu, kazna će stići na kućnu adresu, ali će svaki vozač podatak o prosečnoj brzini kojom se kretao moći da vidi na računu na naplatnoj rampi.
S druge strane, strance će saobraćajna policija zaustavljati odmah na naplatnoj rampi, a oni će morati da plate kaznu kod najbližeg sudije za prekršaje.
Pored ovoga, povećava se i broj "presretača" na svi autoputevim. Tako su u "opasnosti" svi vozači koji bi da izbegnu kažnjavanje za prosečnu brzinu zaustavljanjem na odmorištu ili benzinskoj stanici.
U želite da budete sigurni da srednja brzina nije viša od dozvoljenih 120 km na čas, onda od Beograda (naplatna rampa Vrčin) do naplatne rampe kod Niša ne smete stići za manje od jednog sata i 42 minuta.
Minimalno vreme od Beograda (naplatna rampa Vrčin) do Subotice je sat i 13 minuta, a na relaciji Beograd (naplatna rampa Šimanovci) – Šid iznosi 42 minuta.
Deonica autoputa od Ljiga do Preljine ne sme da se pređe za manje od 20 minuta.
Od naplatne rampe Vrčin do naplatne rampe Preševo minimalno vreme prolaska u dozvoljenim okvirima iznosi - tri sata.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa