24. septembar 2021.24. sep 2021.
Foto: PU Šabac

Foto: PU Šabac

Policajac u lokalnoj zajednici - za veću bezbednost građana

Građani su i danas mogli da razgovaraju sa pripadnicima Ministarstva unitrašnjih poslova na platou ispreg Pošte, u vremenu od 10.00 do 14.00 časova. Vozilo MUP-a – mobilni operativni centar, i u sredu je bilo postavljeno na istom mestu. Građani su mogli da se informišu o svim poslovima iz nadležnosti MUP-a, uključujući i pitanja iz domena upravnih poslova (zakazivanje termina za izdavanje ličnih dokumenata i sl.) a sve u cilju približavanja rada pripadnika MUP-a građanima Republike Srbije. Interesovanje Šapčana bilo je veliko, a postavljali su najrazličitija pitanja.

Foto: PU Šabac


-Mobilni informativni centar MUP-a Republike Srbije ove je zbog toga da bi građani mogli da se informišu o svim pitanjima vezanim za policiju i kako da na brz i efikasan način izvade svoja dokumenta. Ovo predstavlja još jedan od načina da ostvarimo što bolju komunikaciju sa građanima, a takođe je i jedan od aspekata rada policije u lokalnoj zajednici. Pod policijom u lokalnoj zajednici mislim na koncept rada koji ima za cilj da uspostavi i razvije saradnju sa građanima, sa težnjom da ostvarimo viši stepen bezbednosti građana. Našim radom i zalaganjem se trudimo da steknemo poverenje građana, što nam je jedan od osnovnih prioriteta u radu. Kako bismo ostvarili što bolji kontakt sa građanima na ulicama su policajci u lokalnoj zajednici kojima se građani u bilo kom trenutku mogu obratiti za bilo kakvu informaciju. Trenutno je u Policijskoj upravi u Šapcu rapoređeno 18 policijskih službenika. Policajci u lokalnoj zajednici, odnosno sektorski policajci deluju u svim delovima grada, a isto tako i u seoskim sredinama. Policajci u lokalnoj zajednici su prošli jedan specijalistički kurs u Nastavnom centru Kula i u pitanju su iskusni policajci, uglavnom sa minimalno 10 godina radnog staža,rekla je major policije Ivana Janković, oficir odeljenja policije za javni red i mir.

Foto: PU Šabac


Najveće interesovanje za Mobilni informativni centar iskazali su stariji sugrađani koji ne znaju kako da do svojih dokumenata dođu elektronskim zakazivanjem. Međutim, dosta građana je postavljalo pitanja u vezi saobraćaja, ali i svih drugih delokruga rada policije. Naravno, privukli su pažnju i najmlađih koji policajce često doživljavaju kao superheroje.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa