27. septembar 2021.27. sep 2021.
Deveta titula za Aličića (foto: Glas Podrinja)

Deveta titula za Aličića (foto: Glas Podrinja)

Četiri medalje za šabački boks

Na sinoć okončanom Pojedinačnom Prvenstvu Srbije u boksu, čiji domaćin bio Šabac, klubovi iz našeg grada nisu imali predstavnike, ali šabačka škola boksa jeste imalačetiri i posle nadmetanja bogatija je za četri odličja, zlato, dva srebra i bronzu.

U kategoriji do 60 kg devetu titulu šampiona osvojio je Semiz Aličić, mladi šabački bokser, juniorski šampion Evrope 2018. godine, trenutno član ekipe Loznice, potvrdio je dominaciju u svojoj kategoriji. Jednoglasnom odlukom arbitara savladao je u finalu Nazifa Sejdija iz Sombora 5:0. Nošen podrškom publike zaslužio je novo zlato. Predovdio ga je sa mesta trenera Ljuba Marjanović, nekadašnji šabački bokser i nekada drugi junior Evrope.

Semiz Aličić bolji od Sejdija (foto: Glas Podrinja)


Uz Semiza, šabačka olimpijska nada je i Omer Ametović, Član ekipe Sombora, poražen je u finalu kategorije do 54 kg od Tamira Galanova, ruskog internacionalca, iskusnog 32-godišnjeg boksera, nekadašnjeg šampiona sveta, člana Loznice. Meč je bio neizvestan, odlučivale su nijanse i odlukom sudija 3:2 pobedio je Rus, a mladi Ometović nije krio razočarenje bodovanjem arbitara.

Ametović sa srebrom i Joksimović sa bronzom, Šapčani u dresu BK Sombor (foto: Glas Podrinja)


Šabac je u dresu Sombora predstavljao i Rade Joksimović. U kategoriji do 54 kg izgubio je u polufinalu od pomenutog Galanova i Prvenstvo završio sa osvojenom bronzom.

Igor Rogić, osvajač srebra među poluteškašima (foto: Boks zapis - priv. fb profil)


Momak rodom iz Belotića Igor Rogić predstavio se ponovo publici u Šapcu boksujući u crno-belom dresu Partizana kao predstavnik u poluteškoj kategoriji (do 80 kg). Igor je sigurno i jednoglasnim odlukama sudija savladao Smilića (Radnički Kragujevac) u četvrtfinalu, odnosno Turkovića iz Beograda u polufinalu. Vladimir Mirončikov (Radnički Beograd), šampion Balkana bio je odmorniji u finalu osvojivši zlato, Rogić srebro.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa