26. april 2018.26. apr 2018.
Sve brojnije grupe šabačkih predškolaca

Sve brojnije grupe šabačkih predškolaca

Članovi Gradskog veća grada Šapca usvojili su danas Predlog rešenja o utvrđivanju 20 odsto većeg broja dece u vaspitnim grupama celodnevnog boravka u PU „Naše dete“ u Šapcu, u radnoj 2018/19. godini. Opravdanost za donošenje Rešenja o povećanju broja dece u vaspitnoj grupi je velika zainteresovanost i potreba porodica ali i broj prijavljene dece na konkurs za upis u celodnevni boravak. Kako je obrazloženo na današnjoj sednici Gradskog veća, uslovi u kojima deca borave, veličina radnih soba i drugih prostora u vrtićima, omogućavaju upisivanje većeg broja dece, tako da se neće umanjiti kvalitet uslova za boravak, vaspitanje i obrazovanje, negu, ishranu i preventivno - zdravstvenu zaštitu dece u Predškolskoj ustanovi.
Većnici su jednoglasno usvojili Predlog zaključka o prenosu bez naknade prava javne svojine nad plovilom Ministarstvu unutrašnjih poslova, Policijskoj upravi u Šapcu. Na osnovu ovog zaključka, Grad Šabac poklanja Policijskoj upravi čamac, motor i prikolicu, koji su dobijeni učešćem u Projektu prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Hrvatske, finansiranim sredstvima Evropske unije.
Usvojen je i zaključak da Grad Šabac pokloni Sektoru za vanredne situacije, Odeljenju u Šapcu, dve mobilne pumpe za odbranu od poplava, aluminijumski čamac i punilicu za pesak, opremu koju je Grad dobio iz Projekta prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Hrvatske.
Članovi Gradskog veća grada Šapca usvojili su i Odluku o prihvatanju donacije-Spomenika šabačkim novinarima, koji Gradu ustupa Kompanija “Slobomir” iz Bijeljine. Spomenik je posvećen tragično nastradalim šabačkim novinarima, koji su živote izgubili na banijskom ratištu, 9. oktobra 1991. godine. Spomenik će biti postavljen ispred zgrade Glasa Podrinja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa