28. septembar 2021.28. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja/ Skup u Biblioteci šabačkoj posvećen Stanislavu Vinaveru

Foto: Glas Podrinja/ Skup u Biblioteci šabačkoj posvećen Stanislavu Vinaveru

Omaž šabačkom eruditi Stanislavu Vinaveru

Manifestacija "Vinaverov svet 2021" svečano je otvorena u Dvorani „Vinaver“ Aneksa Biblioteke šabačke. O šabačkom erudititi govorili su gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, direktorka Fondacije Aleksandra Pavlović i prof. dr Milica Vinaver.

-Ove godine obeležavamo jubilej, 130 godina od rođenja Stanislava Vinavera, Šapčanina koji je svojim delovanjem ostavio dubok trag u našoj kulturi. Pesnik, prevodilac, ratnik, diplomata, novinar i satiričar, samo su neka od interesovanja ovog svestranog stvaraoca. Dela koje je ostavio iza sebe i danas su predmet interesovanja kulturne i stručne javnosti - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić tokom svog obraćanja istakavši da će Grad i u budućnosti kroz saradnju sa Fondacijom "Stanislav Vinaver" brinuti o nasleđu ovog velikana.

-,,Vinaverov svet 2021” aktuelizuje sećanje na lik i delo velikog Stanislava Vinavera. Kultura oplemenjuje, čini život lepšim, sadržajnijim i smislenijim. Ulaganjem u kulturu podstičemo vrednosti koje će učiniti da Šabac bude grad budućnosti- zaključio je gradonačelnik.
Foto: Glas Podrinja / Vinaverov svet

Prisutni gosti imali su priliku da pogledaju projekciju dokumentarnog filma “130 godina Stanislava Vinavera”, autora Mente Mentovića, u produkciji Saveza jevrejskih opština Srbije.
  • Фото Глас Подриња
  • Фото Глас Подриња
  • Фото Глас Подриња
  • Фото Глас Подриња
  • Фото Глас Подриња
  • Фото Глас Подриња

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa