30. septembar 2021.30. sep 2021.
Pripreme za prvi ovosezonski izazov (foto: Glas Podrinja)

Pripreme za prvi ovosezonski izazov (foto: Glas Podrinja)

Vaterpolisti započinju evropske izazove

Šabački vaterpolisti večeras startuju na turniru Euro kupa u Holandiji. U naredna tri dana VK „Šabac“ će u Utrehtu odigrati četiri utakmice protiv rivala iz: Mađarske, Francuske, Nemačke i Holandije. Domaćin je istovremeno i prvi rival.

Holandski Utreht u prvom kolu drugog najkvalitetnijeg evropskog takmičenja dočekuje Šabac večeras (četvrtak, 30.09) od 19 časova. U petak od 20:30, Šapčani igraju protiv Duizburga, a u subotu su zakazane dve utakmice. Od 11:30 rival je Turkoan iz Francuske, a od 19:15 veliki Vašaš, predstavnik Mađarske.

Oslabljeni, ali spremni za borbu. Šapčani na aerodromu u Holandiji (foto: VK Šabac fb stranica)


Šabac je u Holandiju otputovao znatno oslabljen zbog povreda i pozitivnih testova na Kovid. Anto Vasović računa na svega 11 igrača, a izostaju: Stojanović, Tubić, Mitrović, Vukadinović, Tonković i Maraš.

Treći put u Evropi

Vaterpolo klubu "Šabac" ovo će biti treći nastup na evropskim takmičenjima. Početkom veka nastupao je u LEN kupu, nadmetanju u kojem, samo pod drugim imenom takmičenja, nastupa i ove sezone, dok je 2019. ovdašnji tim, ondašnji šampion Srbije nastupao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa